Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Franţei

Max Verstappen (23 de ani) a câștigat Marele Premiu al Franței. Pe podium au Lewis Hamilton (36) și colegul olandezului de la Red Bull Racing, Sergio Perez (31).

Urmărește-ne peGoogle news
Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Franţei

După două runde în care nu a prins podiumul, pe circuitele stradale din Monte Carlo și Baku, Lewis Hamilton a fost aproape de a câștiga MP al Franței.

Totuși, în Le Castellet, pe circuitul Paul Ricard, Max Verstappen a trecut primul linia de finish. Imediat sub el au terminat Lewis Hamilton, apoi colegul lui Verstappen de la Red Bull Racing, Sergio Perez. Cursa a fost una foarte reușită și pentru piloții McLaren, Norris și Ricciardo adjudecându-și pozițiile 5, respectiv 6.

Max Verstappen a plecat din pole-position, dar a cedat poziția de lider încă din primul viraj, pe care l-a luat prea larg, permițându-i astfel lui Lewis Hamilton să îl depășească.

Verstappen a revenit pe primul loc în turul 20, profitând de intrarea la boxe a lui Hamilton, dar britanicul a recăpătat șefia în turul 33, când Verstappen a intrat la boxe pentru a trece la cauciucuri medii.

Hamilton a rămas în fruntea cursei până în penultimul tur, când Verstappen l-a depășit! „Olandezul zburător” nu a mai cedat primul loc până la final și își consolidează astfel poziția de lider în clasamentul general al piloților! Distanța dintre Verstappen și Hamilton ajunge să fie de 11 puncte!

Gazeta Sporturilor