Mark Zuckerberg pierde peste 6 miliarde de dolari după pana mondială a reţelelor de socializare deţinute de Facebook

Averea lui Mark Zuckenberg a scăzut cu peste 6 miliarde de dolari în doar câteva ore, acesta căzând un loc în topul celor mai bogați oameni ai lumii, atât din cauză că Facebook, Instagram și WhatsApp au picat luni, dar și din cauza unei foste angajate care a dezvăluit ce se întâmplă de fapt în interiorul companiei, scrie Bloomberg.

Oct 5, 2021 - 09:45
Urmărește-ne peGoogle news
Mark Zuckerberg pierde peste 6 miliarde de dolari după pana mondială a reţelelor de socializare deţinute de Facebook

Potrivit HotNews.ro, investitorii care s-au grăbit să scape de acțiunile Facebook au făcut ca acestea să cadă luni cu 4,9% pe burse, corecția totală din ultimele 3 săptămâni urcând la 15%.

Ieftinirea acțiunilor de ieri a redus averea lui Zuckenberg la 121,6 miliarde de dolari, ducându-l pe locul 5, sub Bill Gates, în topul Bloomberg al miliardarilor.

Fondatorul Facebook a pierdut aproape 20 de miliarde de dolari în doar câteva săptămâni.

Pe 13 septembrie, Wall Street Journal a început să publice o serie de articole pe baza unor documente interne ale Facebook, dezvăluind că această companie știa despre o mare serie de probleme cu produsele sale - precum răul pe care Instagram îl face sănătății mentale a adolescentelor sau dezinformările privind revolta de la Capitoliu din 6 ianuarie - dar minimizează aceste probleme.

Articolele au atras atenția autorităților americane, iar luni persoana aflată la originea informațiilor și-a dezvăluit numele: Frances Haugen.

Denunțătoarea care a strâns documentele care au stat la baza seriei de dezvăluiri ”Facebook Files” a WSJ, a spus că a acționat pentru a ajuta la schimbarea companiei de social-media, nu pentru a stârni furia oamenilor: „Îmi place Facebook. Vreau să-l salvez”.