Marine Le Pen: Votul dat de milioane de francezi astăzi este expresia dorinței de a schimba tot ceea ce se întâmplă în Franța

Marine Le Pen a pierdut alegerile prezidențiale din Franța în fața lui Emmanuel Macron, dar susține că voturile primite de ea înseamnă că foarte mulți francezi își doresc o schimbare profundă.

Apr 24, 2022 - 22:51
Apr 24, 2022 - 22:52
Urmărește-ne peGoogle news
Marine Le Pen: Votul dat de milioane de francezi astăzi este expresia dorinței de a schimba tot ceea ce se întâmplă în Franța
Sursa Foto: Marine Le Pen/ Facebook

Le mulțumim milioanelor de oameni care au venit să ne voteze. Ne-au demonstrat că avem o forță extraordinară, ne simțim întăriți care urmare a acestor alegeri. Iată cum am reușit să-i decredibilizăm pe toți cei care ne spuneau că vom dispărea de pe scena politică din Franța și din Europa. Votul de astăzi este al oamenilor care își doresc o schimbare profundă a Franței.

Nu trebuie să ne mai lăsăm teama să ne cuprindă. Trebuie să ne dăm seama cât suntem de puternici, votul primit este expresia dorinței de a schimba tot ceea ce se întâmplă în Franța”, a spus Marine Le Pen.

Marine Le Pen a denunțat „două săptămâni de tactici neloiale” în campanie.

”Desigur, ne-am fi dorit ca rezultatul să fie diferit. Cu peste 43% din voturi, aceasta reprezintă o victorie izbitoare. Milioane de compatrioți au ales Rassemblement National. Suntem mai hotărâți ca niciodată. Nu am nici un resentiment sau ranchiună. Nu vom uita Franța care este uitată. Ideile pe care le reprezentăm au ​​atins noi culmi. În această înfrângere, nu pot să nu simt o speranță. În câteva săptămâni vor avea loc alegerile parlamentare. Acest lucru nu s-a terminat încă. Declaram deschisă lupta pentru Parlament”.

Și Jean-Luc Mélenchon, liderul de stânga radicală care ar putea juca un rol crucial în viitoarele alegeri parlamentare a vorbit despre ”turul al treilea”, reprezentat de alegerile legislative.

Madame Le Pen a fost învinsă. Franța a refuzat clar să-și încredințeze viitorul ei, iar aceasta este o veste foarte bună pentru unitatea poporului nostru. Cu toate acestea, Emmanuel Macron a devenit cel mai slab ales președinte al Republicii a cincea. Victoria lui plutește într-un ocean de abțineri și buletine stricate. „Turul al treilea” este acum în desfășurare și este esențial ca forțele unite de stânga - noua Uniune Populară - să-și asigure o majoritate în Adunarea Națională”.

Ségolène Royal, candidatul socialist învins de Nicolas Sarkozy în 2007, a avertizat că Macron va avea probleme dacă nu ține cont de natura victoriei sale.

”Cred că francezii au fost lipsiți de o alegere adevărată. Ar fi o greșeală gravă din partea lui Emmanuel Macron să considere că această realegere înseamnă că poate continua să ducă aceeași politică, în același mod, în următorii cinci ani”.