Marina americană a demarat o anchetă, după ce trei militari s-au sinucis într-o singură săptămână, la bordul unui portavion

Marina Statelor Unite a deschis o investigație privind climatul și cultura de comandă la bordul unui portavion, în urma morții a șapte marinari în ultimele 12 luni, inclusiv patru prin sinucidere.

Urmărește-ne peGoogle news
Marina americană a demarat o anchetă, după ce trei militari s-au sinucis într-o singură săptămână, la bordul unui portavion
Foto: US Navy/ Wikimedia

Ancheta va analiza, de asemenea, orice eventuale legături între decese. Trei dintre marinari au murit prin sinucidere aparentă într-o singură săptămână, la începutul lunii aprilie.

Portavionul USS George Washington se află în portul Newport News, Virginia, în curs de realimentare și revizie. În ultimele 12 luni, au fost șapte morți în rândul echipajului.

Cele mai recente patru decese, inclusiv trei în această lună, au fost fie sinucideri confirmate, fie aparente, a declarat pentru CNN căpitanul Sarah Self-Kyler, purtătoare de cuvânt a Comandamentului Forțelor Flotei SUA.

S-a stabilit că două dintre decesele din mai și octombrie 2021 nu au fost prin sinucidere. Cauza morții unui alt marinar în iulie a fost nedeterminată, a spus Self-Kyler.

CNN a raportat anterior că Marina investighează moartea a trei marinari din transportator. Doi marinari au fost găsiți decedați în locații în afara bazei pe 9 și 10 aprilie. Un al treilea marinar a fost găsit inconștient la bordul navei pe 15 aprilie și a murit la spital. Marina a stabilit că aceste trei decese au fost sinucideri aparente, deși o cauză finală rămâne în curs de investigare, a spus Self-Kyler.

Anchetatorii au confirmat că un deces în decembrie trecut a fost o sinucidere.

Marina a identificat cel mai recent deces ca fiind Master at Arms Seaman Recruit Xavier Hunter Mitchell Sandor. Marina a identificat marinarul găsit mort pe 9 aprilie ca specialist în servicii clasa a 3-a Mikail Sharp, iar marinarul găsit mort pe 10 aprilie ca electrician de comunicații interioare clasa a 3-a Natasha Huffman.

Au existat, de asemenea, încă trei morți de pe navă la sfârșitul anului 2019 și 2020. Două dintre aceste decese rămân în curs de investigare, a spus Self-Kyler, dar celălalt deces din decembrie 2020 este, de asemenea, o aparentă sinucidere.

Deși se află pe coasta de vest, USS George Washington se află la șantierul naval Newport News din 2017, trecând prin Realimentare și revizuire complexă (RCOH), un proces desfășurat la jumătatea vieții unui transportator care își reumple combustibilul nuclear și își actualizează sistemele. Procesul trebuia să dureze doi ani, dar a fost amânat de mai multe ori de pandemie și de alte eșecuri.

Începând cu 1 aprilie, au existat 15 sinucideri în acest an printre membrii Marinei în serviciu. Cele trei în termen de o săptămână la începutul acestei luni duc la un total de 18 sinucideri.

Secretarul Apărării Lloyd Austin a făcut ca abordarea problemei sinuciderilor militare să fie o prioritate. Luna trecută, Austin a înființat Comitetul independent de evaluare pentru prevenirea și răspunsul la sinucidere, care va analiza eforturile Departamentului de Apărare de a face față sinuciderilor în rândul trupelor.

Comitetul urmează să își înceapă activitatea în mai și să înceapă să viziteze baze și instalații militare mai târziu în această vară. Un raport inițial cu un set preliminar de recomandări urmează să fie prezentat la începutul anului viitor.