Marele Premiu al Japoniei la Formula 1 a fost anulat

Marele Premiu al Japoniei la Formula 1, programat pentru luna octombrie, a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Aug 18, 2021 - 13:56
Urmărește-ne peGoogle news
Marele Premiu al Japoniei la Formula 1 a fost anulat

Cursa urma să aibă loc pe 10 octombrie, ca ultimul Grand Prix dintr-o serie de trei. Cursele din Rusia și Turcia completau seria.

O decizie cu privire la continuarea sau nu a cursei era așteptată în luna august, după ce toate părțile au reușit să analizeze modul în care s-au desfășurat Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Nu au fost date alte detalii cu privire la posibilele modificări ale calendarului F1 2021, mai ales că acesta a devenit foarte flexibil din cauza situației sanitare precare din unele țări.

Qatar ar putea lua locul Japoniei, în timp ce o a doua cursă în Bahrain este, de asemenea, o posibilitate.

Una dintre problemele majore este că Turcia, Mexicul și Brazilia sunt toate în prezent pe lista roșie a Regatului Unit și oricine se întoarce dintr-una dintre aceste țări se confruntă cu o carantină de 10 zile într-un hotel aprobat de guvern.

În prezent, F1 nu are o scutire și, prin urmare, aproximativ 1000 de membri ai personalului unor echipe sau organizatori ar fi afectați de regulă, potrivit motorsport, citat de HotNews.