Marcel Ciolacu: „Trebuie făcut astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ”

Negocierile PSD-PNL-UDMR continuă, cele trei formaţiuni încercând armonizarea programelor de guvernare astfel încât să poată forma o majoritate. Unul dintre domeniile asupra căruia nu există consens până în prezent este justiţia. PSD susţine menţinerea Secţiei Speciale, iar PNL vrea desfiinţare.

Noi 12, 2021 - 10:17
Urmărește-ne peGoogle news
Marcel Ciolacu: „Trebuie făcut astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ”

"În această zona trebuie intervenit si văzut ce trebuie facut asa incat sa inchidem MCV, dar fara desfiintarea SIIJ", a declarat Marcel Ciolacu, referitor la negocierile privind Justiţia.

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a fost înfiinţată de guvernul PSD, decizia fiind intens criticată de o parte a sistemului judiciar.

Desfiinţarea SIIJ a fost un obiectiv al guvernării USR-PNL-UDMR, însă nu a existat un consens la nivel parlamentar cu privire la parchetul care ar urma să preia dosarele SIIJ.

CCR a stabilit că Secţia este constituţională, iar în urma deciziei comisarul european pentru Justiţie a solicitat Guvernului României un punct de vedere cu privire la hotărâre şi la această structură.