Marcel Ciolacu: Nu venim cu impozite noi, într-o perioadă de crize multiple. Orice măsură se va lua după un dialog cu mediul de afaceri

Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 18 mai, la Summit-ul Romanian Business Leaders, că nu se va lua nicio măsură în Guvern, fără să existe un dialog cu mediul de afaceri, în contextul în care România are un PIB compus din 27% venituri şi 47% cheltuieli, „cel mai mare decalaj din Uniunea Europeană”.

Urmărește-ne peGoogle news
Marcel Ciolacu: Nu venim cu impozite noi, într-o perioadă de crize multiple. Orice măsură se va lua după un dialog cu mediul de afaceri
Foto: Captură Video

„Ştiu şi eu, şi dumneavoastră discuţiile din spaţiul public privind anumite modificări la Codul Fiscal sau anumite abordări. Eu vreau să vă asigur că nu se va lua nicio măsură în Guvern, fără să existe un dialog cu mediul de afaceri. Nimeni nu are de gând să strice climatul şi echilibrul din interiorul mediului de afaceri”, a spus Marcel Ciolacu, citat de Libertatea.ro.

Liderul PSD a precizat că Guvernul nu va veni cu noi impozite: „Avem un PIB al României care se bazează în acest moment pe 27% venituri şi 47% cheltuieli, este cel mai mare decalaj din Uniunea Europeană. Asta nu înseamnă că cineva va veni, într-o perioadă cu crize multiple, cu noi impozite”.

Președintele Camerei Deputaților a subliniat că Guvernul României a adoptat luna trecută pachetul de măsuri propus de PSD – „Sprijin pentru România”, în valoare de 17,5 miliarde de lei, majoritatea din fonduri europene, „bani prin care încercăm să atenuăm efectele crizelor multiple pe care le traversăm, dar, mai ales, să revitalizăm investiţiile şi să susţinem economia”.

Liderul social-democrat a promis un nou pachet de măsuri economice pentru sprijinul populației, care va intra în vigoare spre finalul acestui an.

Nu vă ascund faptul că, dat fiind conjunctura actuală, ne-am concentrat pe combaterea creşterii preţurilor, pe susţinerea fermierilor români şi pe creşterea capacităţii de procesare în industria alimentară. Alături de colegii mei din PSD am decis să demarăm discuţii pentru un nou pachet de măsuri economice care să intre în vigoare în a doua parte a anului. Şi vom continua să ne concentrăm ca majoritatea acestor programe să poată fi decontate din fonduri europene”, a mai spus Marcel Ciolacu.