Marc Marquez a câştigat Marele Premiu al Germaniei

Pilotul spaniol Marc Marquez, sextuplu campion mondial la motociclism viteză la clasa MotoGP, a câştigat Marele Premiu al Germaniei.

Iun 20, 2021 - 16:33
Iun 20, 2021 - 16:33
Urmărește-ne peGoogle news
Marc Marquez a câştigat Marele Premiu al Germaniei

Acesta a fost primul său Mare Premiu de la sfârşitul lui 2019, după 581 de zile.

Marquez nu a mai fost prezent pe circuit din vara anului 2020, când a fost implicat într-un accident destul de grav. În aprilie, Marquez a primit din nou permisiunea de a intra pe circuit.

La Marele Premiu al Germaniei, etapa cu numărul opt din acest sezon, Marc Marquez a terminat învingător. Podiumul a fost completat de Miguel Oliveira (KTM) și Fabio Quartararo (Yamaha).

Spaniolului i-au trebuit 41’07.243 de minute pentru a finaliza cursa.

Zarco l-a învins pe Fabio Quartararo, liderul clasamentului general, cu doar 11 miimi de secundă. Cei doi francezi au încheiat în aceeași ordine ultimul antrenament oficial, rezervat exclusiv simulărilor de cursă.

Prima linie pe grilă a fost completată de Aleix Espargaro. Pentru Aprilia, locul trei al catalanului a reprezentat cel mai bun rezultat de calificare din ultimii 21 de ani. Din linia a doua vor pleca Jack Miller, Marc Marquez și Miguel Oliveira. Marquez este pilotul cu 10 victorii consecutive în Germania, record absolut. valentino Rossi va porni de pe locul 16.

Digi Sport