MApN vrea să preia Spitalul CF Witting din București, dar angajații nu vor să treacă în subordinea Armatei

Ministerul Apărării Naţionale vrea să preia Spitalul CF Witting din Capitală, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor. Reprezentanţii angajaţilor spun că medicii şi personalul auxiliar nu vor să treacă în subordinea Armatei.

Urmărește-ne peGoogle news
MApN vrea să preia Spitalul CF Witting din București, dar angajații nu vor să treacă în subordinea Armatei
Foto: CF Witting/ Captură Video

Vasile Dîncu susţine că s-a înţeles deja cu ministrul Transporturilor pentru transfer şi că ar vrea ca Armata să preia şi alte unităţi medicale ale CFR din ţară, mai ales că în lipsa investiţiilor acestea s-au degradat foarte mult în ultimii ani, potrivit TVR. Premierul recunoaşte că în aceste spitale nu mai sunt echipamente moderne.

Spitalul Witting din Bucuresti a fost renovat in 2014 cu o finantare de la Banca Mondiala si are acum 318 paturi. Ministerul Apărării Naționale ar putea prelua unitatea medicală, așa cum a anunțat ministrul Vasile Dîncu. Acesta susține, potrivit sursei citate, că Spitalul Militar are nevoie de spații, dar și de medici și de personal pentru a se extinde.

„M-am înţeles cu Ministrul Transporturilor, cu domnul vicepremier Grindeanu, în zona lor au rămas o serie de spitale ale transporturilor, spitale CFR sau de altă natură care nu mai pot să se dezvolte (...). Astfel că am stabilit să trecem câteva spitale din administrarea Ministerului Transporturilor în cadrul Ministerului nostru, pentru că noi avem nevoie de a dezvolta un sistem medical militar modern, în care avem nevoie şi de alte spaţii", a declarat Vasile Dîncu, potrivit TVR.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că „a fost o discuție ținând cont de situația în care se găsesc astăzi spitalele CFR și de imposibilitatea menținerii și dezvoltării lor în sensul aducerii la un nivel de echipamente și dotare moderne”.

Potrivit sursei citate, în România sunt 15 spitale ale Căilor Ferate Române si 19 policlinici, majoritatatea lăsate de izbeliște în ultimii 15 ani și ocolite de investiții. Toate unitățile sanitare din subordinea Ministerului Transporturilor au 3.900 de angajati. Reprezentanții sindicatului nu vor ca spitalul să treacă în subordinea Armatei.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a încercat să treacă rețeaua medicală a CFR în subordinea Ministerului Sănătății, dar sindicatul a obținut în instanță anularea deciziei, în 2013.