Maia Sandu, discuție cu ambasadorii UE despre situația din Republica Moldova

Preşedintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi în Republica Moldova. Şefa statului spune că a împărtăşit îngrijorările ce ţin de segmentul energetic şi de creştere a preţurilor, care au efecte negative asupra populaţiei şi economiei. În pofida situaţiei dificile, a reiterat hotărârea de a continua reformele în economie şi justiţie, transmite IPN.

Urmărește-ne peGoogle news
Maia Sandu, discuție cu ambasadorii UE despre situația din Republica Moldova
Foto: Maia Sandu/ Facebook

„Am mulţumit ţărilor UE pentru ajutorul de care am beneficiat în ultimele trei luni pentru gestionarea fluxului de refugiaţi din ţara vecină, precum şi pentru sprijinul european anunţat pentru Moldova în cadrul conferinţei de la Berlin, din 5 aprilie”, a precizat Maia Sandu, citată într-un comunicat de presă.

Preşedinta a discutat cu ambasadorii UE despre situaţia curentă din Republica Moldova şi din regiune, puternic influenţată de problemele economice şi de securitate pe care le-a adus războiul din Ucraina.

Am menţionat totodată că, în pofida situaţiei dificile, suntem hotărâţi să continuăm reformele în economie şi justiţie, să construim independenţa energetică şi să consolidăm instituţiile statului, să păstrăm democraţia şi să urmăm parcursul european al ţării. Integrarea europeană este scopul spre care ne sunt îndreptate acum toate eforturile. Vrem să convingem instituţiile europene de seriozitatea cu care abordăm acest proces şi să ancorăm Republica Moldova în spaţiul valoric, politic şi economic al Uniunii Europene. Este cel mai important semnal de speranţă, de care are astăzi nevoie ţara şi cetăţenii noştri”, a mai spus şefa statului.