MAI și-a suplimentat schema de personal cu încă două funcții de conducere

Ministerul Afacerilor Externe îşi măreşte numărul de secretari de stat şi de subsecretari, potrivit unei Hotărâri de Guvern deja publicate în Monitorul Oficial. Prin suplimentarea funcţiilor de conducere, instituţia condusă de Lucian Bode se înscrie în linia generală a Guvernului de a umfla schema de personal de la nivel central, mai ales pe funcţiile de demnitari şi pe cele de înalţi funcţionari publici.

Mai 31, 2022 - 20:11
Urmărește-ne peGoogle news
MAI și-a suplimentat schema de personal cu încă două funcții de conducere
Foto: Lucian Bode/ Facebook

„În activitatea de conducere şi reprezentare, ministrul este ajutat de 6 secretari de stat, 4 subsecretari de stat şi secretarul general”, este articolul introdus în Hotărârea de Guvern privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilior Interne, potrivit Adevărul.ro.

Aşadar, numărul de funcţii de conducere este suplimentat cu două.

Cu o săptămână în urmă, instituţia a făcut loc pentru alte aproape 7.000 de posturi de execuţie, dintre care aproximativ 5.000 în Poliţie.

Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Interne nu a mai avansat cu proiectul prin care are loc tranşarea temei serviciilor de urgenţă din sistemul medical, în condiţiile în care există un conflict între Raed Arafat, subsecretar de stat şi şef al DSU, şi Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Prin suplimentarea numărului de funcţii de conducere, MAI se înscrie în trendul ministerelor de a crea noi poziţii de demnitari, toate sub pretextul coordonării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Astfel, la MIPE sunt acum opt secretari de stat  şi doi subsecretari de stat, la care se adaugă un secretar general şi patru secretari general-adjuncţi. De asemenea, un număr mare de demnitari în eşalonul doi sunt la Dezvoltare (11 la număr), Educaţie (opt secretari şi subsecretari) şi Transporturi (şapte).