Mai mulți hoți au restituit artefactele furate dintr-un templu hindus, pentru că aveau coșmaruri

Mai mulţi tâlhari din nordul Indiei au restituit idolii valoroşi pe care îi furaseră dintr-un vechi templu hindus, afirmând că au fost torturaţi de „vise înfricoşătoare” după furtul obiectelor, a informat marţi poliţia.

Urmărește-ne peGoogle news
Mai mulți hoți au restituit artefactele furate dintr-un templu hindus, pentru că aveau coșmaruri
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Alături de obiectele restituite, hoţii au lăsat o scrisoare prin care îşi recunoşteau fapta şi în care era menţionat faptul că „nu au putut să doarmă, să mănânce şi să trăiască în pace” după jaful pe care l-au efectuat la 9 mai, a comunicat inspectorul de poliţie Rajiv Singh, conform AFP.

Ne-am săturat de aceste vise înfricoşătoare şi vă returnăm obiectele de valoare”, au afirmat în scrisoare tâlharii, care nu au fost identificaţi.

Printre artefactele furate se număra şi un preţios idol din „asthadhatu” (octo-aliaj), care cântărea circa 5 kilograme, şi bijuterii ale unor divinităţi realizate din argint, care aparţineau unui templu hindus vechi de trei secole din ţinutul Chitrakoot al statului Uttar Pradesh, închinat lui Balaji- o încarnare a zeului hindus Vishnu.

Luni seară, 16 mai, „hoţii au abandonat 14 din cei 16 idoli furaţi în apropiere de casa preotului principal”, alături de mărturisirea lor, a mai adăugat poliţistul menţionat, spunând că ei au cerut să fie iertaţi pentru fapta comisă.