Mai mulţi călători au fost împuşcaţi într-o staţie de metrou din Brooklyn, New York

Mai multe persoane au fost împușcate într-o stație de metrou din Brooklyn, unde au fost găsite și „mai multe dispozitive nedetonate”, a transmis Departamentul de Pompieri din New York (FDNY).

Urmărește-ne peGoogle news
Mai mulţi călători au fost împuşcaţi într-o staţie de metrou din Brooklyn, New York
Foto: Captură Video

În incidentul de marţi de la metroul din New York a fost implicat un bărbat care purta o mască de gaze şi o vestă portocalie de şantier şi care a lansat proiectile fumigene într-unul din vagoane, după care a deschis focul asupra pasagerilor, au declarat surse ale poliţiei citate de New York Daily News.

Totul a început cu puţin înainte de ora locală 08:30 (15:30 GMT), în staţia Strada 25, din Sunset Park. La închiderea uşilor, bărbatul în vestă portocalie a aruncat mai multe fumigene într-un vagon şi a început să tragă, au indicat surse din NYPD.

Când trenul a ajuns în staţia Strada 36 şi s-au deschis uşile, persoanele rănite au căzut pe platforma de aşteptare, înspăimântându-i pe cei care voiau să urce.

Potrivit unui bilanţ preliminar, cel puţin 16 persoane rănite au fost transportate la un spital dinj Brooklyn. Opt dintre ele au fost împuşcate.

FDNY nu a dat detalii despre dispozitivele găsite, dar a transmis că pompierii au fost chemați la stația de metrou 36th Street din cartierul Sunset Park din Brooklyn pentru o degajare de fum.

Şcolile din zonă au închis elevii în clasă, ca măsură de securitate.

Fotografiile de la fața locului arată pasageri însângerați întinși pe peronul stației de metrou.

CNN transmite că presupusul atacator se află încă în libertate.

Preşedintele american Joe Biden şi guvernatoarea democrată a statului New York Kathy Hochul au anunţat că urmăresc situaţia în direct şi sunt informaţi cu privire la înaintarea anchetei.

În primul trimestru din 2022, numărul atacurilor armate şi focurilor de armă la New York au crescut la 296, de la 260 în aceeaşi perioadă a lui 2021, potrivit unor date prezentate săptămâna trecură de NYPD.