Mai mulți bebeluși au murit, într-un incendiu izbucnit într-un spital din Senegal

Unsprezece nou-născuţi au murit într-un incendiu izbucnit într-un spital din oraşul Tivaouane, situat în vestul Senegalului, a anunţat, miercuri seară preşedintele ţării, potrivit AFP.

Urmărește-ne peGoogle news
Mai mulți bebeluși au murit, într-un incendiu izbucnit într-un spital din Senegal
Foto: Creative Commons/Wikimedia

Cu puţin înainte de miezul nopţii în Senegal, Macky Sall a anunţat pe Twitter că 11 nou-născuţi au murit în incendiu.

Tocmai am aflat cu durere şi consternare despre moartea a 11 nou-născuţi în incendiul de la departamentul de neonatologie al spitalului public”, a scris el pe Twitter. 

Mamelor lor şi familiilor lor, le exprim cele mai profunde condoleanţe”, a adăugat Sall.

Tragedia a avut loc la spitalul Mame Abdou Aziz Sy Dabakh din centrul de transport din Tivaouane şi a fost cauzată de „un scurtcircuit”, potrivit politicianului senegalez Diop Sy.

Focul s-a răspândit foarte repede”, a spus el. 

Primarul oraşului, Demba Diop, a declarat că "trei bebeluşi au fost salvaţi".

Potrivit presei locale, spitalul Mame Abdou Aziz Sy Dabakh a fost inaugurat recent. 

Un incident similar a avut loc în oraşul Linguere, din nordul ţării, la sfârşitul lunii aprilie, când un incendiu a izbucnit la un spital şi patru nou-născuţi au fost ucişi. Primarul acelui oraş a invocat o defecţiune electrică la o unitate de aer condiţionat din maternitate.

Dezastrul de miercuri vine la peste o lună după ce naţiunea a fost zguduită de vestea morţii unei femei însărcinate care a aşteptat în zadar o operaţie cezariană. 

Moartea ei a provocat un val de indignare în întreaga ţară cu privire la starea dezastruoasă a sistemului public de sănătate din Senegal. 

Trei moaşe au fost condamnate, la 11 mai, de către Înalta Curte din Louga la şase luni de închisoare cu suspendare pentru "omisiunea de a asista o persoană în pericol" în legătură cu cazul ei.