Mai mulți angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean Neamț au fost reținuți de DNA

Opt angajați la Ambulanța Neamț au fost reținuți de procurorii DNA Bacău, acuzați că au dat șpagă ca să fie angajați.

Urmărește-ne peGoogle news
Mai mulți angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean Neamț au fost reținuți de DNA
Foto: imagine cu caracter ilustrativ

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26 mai 2022, a inculpaților:

DOGARIU CRISTINA, LUPU AUREL, BUTNARIU ILIE, EPANU MAGDALENA, MIHĂILĂ PETRU, CIOBANU IULIANA, IFTIME IOAN RĂZVAN și BALAN ALIN-BOGDAN, toți angajați pe o perioadă determinată în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț – Substația Târgu Neamț, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În perioada 2 – 10 mai 2022, cele opt persoane ar fi acceptat și ulterior ar fi remis managerului general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț, Morenciu Dan Dorin, prin intermediul inculpatei Preda Elena, suma de 6.000 euro/persoană (în total 48.000 euro) pentru a fi declarați admiși la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar, în instituția mai sus menționată.

Din banii menționați mai sus, la data de 18 mai 2022, inculpata Preda Elena ar fi remis 40.000 de euro inculpatului Morenciu Dan Dorin și 8.000 de euro inculpatei Rozoschi Maria Luminița (la vremea respectivă fiind însărcinată cu organizarea examenului amintit mai sus).

Celor opt inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Astăzi, toți inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauza respectivă cercetările se desfășoară cu inculpații Morenciu Dan Dorin, Preda Elena și Rozoschi Maria Luminița în stare de arest preventiv.