UPDATE: Mai multe persoane au murit după ce un bărbat înarmat cu un arc cu săgeţi a atacat mulţimea dintr-un oraş din Norvegia

Un bărbat înarmat cu un arc şi săgeţi a ucis mai multe persoane şi a rănit alte câteva miercuri la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, a anunţat poliţia norvegiană care a arestat un suspect, transmit AFP şi Reuters.

UPDATE: Mai multe persoane au murit după ce un bărbat înarmat cu un arc cu săgeţi a atacat mulţimea dintr-un oraş din Norvegia

UPDATE 00:00 Conform BBC, care citează presa locală, cel puţin patru persoane au murit în urma atacului de miercuri seară, de la Kongsberg, iar poliţia nu exclude un act terorist.

Autorităţile locale nu au anunţat încă numărul oficial al persoanelor ucise şi rănite.

De asemenea, şeful poliţiei din Kongsberg a afirmat că nu este exclusă pista unui atac terorist.

Oficialii poliţiei naţionale au decis ca toţi poliţiştii să poarte armă, lucru care în mod normal nu se întâmplă.

Mai multe persoane au fost ucise şi altele rănite în Norvegia, după ce un bărbat a folosit un arc şi săgeţi pentru a le ataca, relatează BBC.

Poliţia a anunţat că incidentul a avut loc în oraşul Kongsberg, în jurul orei locale 18:30.

Şeful poliţiei Oeyvind Aas a anunţat că suspectul a fost prins şi pare să fi acţionat de unul singur.

Suspectul s-ar fi plimbat prin tot oraşul, atacând oameni în diverse locuri, iar autorităţile au acoperit mai multe zone.

Presa locală anunţă că atacatorul a deschis atacul la un supermarket Coop Extra. Locuitorilor li s-a ordonat să rămână în locuinţe.

Suspectul a fost dus la o secţie de poliţie din oraşul Drammen şi avea asupra sa mai multe arme şi cuţite.

Știrea inițială: 

Autorul atacului a fugit cu o maşină, dar a fost arestat ulterior, iar acum este interogat.

"Din păcate, putem confirma că există mai mulţi răniţi şi, tot din păcate, mai multe persoane au fost ucise", a declarat şeful poliţiei locale, Oyvind Aas, într-o conferinţă de presă. "Bărbatul care a comis acest act a fost arestat de poliţie şi, potrivit informaţiilor noastre, există o singură persoană implicată", a adăugat Aas.

Potrivit Digi24, autorităţile nu cunosc motivul atacului.

"Timpul ne va ajuta să aflăm motivul acestui atac", a precizat Oyvind Aas.

La locul atacului au fost mobilizate numeroase echipaje medicale şi de poliţie, inclusiv cu elicoptere. Autorităţile norvegiene urmează să anunţe numărul exact al victimelor.