MAE nu recunoaşte legitimitatea alegerilor organizate în regiunea transnistreană a Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Externe al României nu recunoaşte legitimitatea ”aşa-ziselor alegeri” organizate duminică, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Urmărește-ne peGoogle news
MAE nu recunoaşte legitimitatea alegerilor organizate în regiunea transnistreană a Republicii Moldova
Sursa foto: MAE

Ministerul Afacerilor Externe al României nu recunoaşte legitimitatea aşa-ziselor alegeri organizate la 12 decembrie 2021 în regiunea transnistreană a Republicii Moldova”, anunţă MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează, şi cu această ocazie, faptul că România susţine o reglementare cuprinzătoare, paşnică şi durabilă a conflictului transnistrean, în conformitate cu dreptul internaţional, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul graniţelor sale recunoscute la nivel internaţional şi fără afectarea viitorului său european.

Biroul de Reintegrare de la Chişinău a anunţat deja, referitor la scrutinul prezidenţial din Transnistria, că acest exerciţiu se desfăşoară în afara cadrului constituţional şi contrar legislaţiei în vigoare a Republicii Moldova.

În acelaşi timp, poziţia oficială a Guvernului de la Chişinău este că aceste „alegeri” nu pot fi recunoscute şi sunt considerate nule din punct de vedere juridic.

Autorităţile Republicii Moldova au îndemnat partenerii internaţionali să se abţină de la declaraţii, mediatizări, desemnări de „observatori electorali” sau alte acţiuni, pentru a exclude orice legitimizare a aşa-numitelor „alegeri”.