MAE: Atenționare de călătorie pentru Portugalia

MAE informează cetățenii români că autoritățile portugheze au recomandat evitarea călătoriilor neesențiale pentru Regiunea Autonomă Azore/Insula São Jorge, din cauza riscului ridicat de erupţie vulcanică şi a intensificării activităţii seismice.

Urmărește-ne peGoogle news
MAE: Atenționare de călătorie pentru Portugalia
Foto: Portugalia, Azore - Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că autorităţile portugheze au recomandat evitarea călătoriilor neesenţiale pentru Regiunea Autonomă Azore/Insula São Jorge, din cauza riscului ridicat de erupţie vulcanică şi a intensificării activităţii seismice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351. 927.411.628.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: https://www.prociv.azores.gov.pt/alertas/ver.php?id=2200, https://www.ipma.pt/pt/media/noticias/news.detail.jsp?f=/pt/media/noticias/textos/Crise_sismica_S_Jorge.png, http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro, precum şi pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.