MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia, din cauza incendiilor din Kefalonia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că autorităţile au emis o avertizare pentru insula Kefalonia, din cauza unui incendiu puternic, activ în perimetrul localităţilor Pastra, Kremmidi, Markopoulo, Katelios şi Kato Katelios. MAE mai recomandă cetăţenilor români aflaţi în tranzit sau în scop turistic în Grecia să evite deplasările spre această insulă.

Iul 4, 2021 - 20:15
Urmărește-ne peGoogle news
MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia, din cauza incendiilor din Kefalonia

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României în Rep. Elenă +306978996222 şi numărul de urgenţă al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076”, arată un comunicat de presă al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe mai recomandă consultarea paginilor de Internet:

www.mae.ro

http://atena.mae.ro

http://salonic.mae.ro

https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro

www.meteoalarm.eu

şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.