Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, a fost exclus oficial din partid: „Decizia de astăzi mă face un om liber”

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a fost exclus oficial vineri, 12 noiembrie, din partid, după ce o propunere în acest sens a fost supusă la vot în ședința de Birou Executiv a partidului.

Noi 12, 2021 - 12:44
Noi 12, 2021 - 12:50
Urmărește-ne peGoogle news
Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, a fost exclus oficial din partid: „Decizia de astăzi mă face un om liber”

Potrivit unor surse citate de publicația Ziare.com, din 35 de membri care au votat propunerea de excludere a lui Ludovic Orban 31 au votat „pentru”, 2 voturi au fost nule, iar 2 voturi au fost „împotrivă”.

Debarcarea lui Orban urmează să fie validată de Consiliul Politic Național al PNL.

Conform surselor citate, cel care a propus excluderea lui Orban a fost președintele partidului, Florin Cîțu.

În cadrul dezbaterii, Orban a fost atacat de mai mulți liberali, printre care Florin Romn, Dan Vîlcean și Pavel Popescu. Vizibil iritat, Orban ar fi declarat: „Aveți toate motivele să mă excludeți. Haideți la vot și gata”.

Ce faceți acum este grobian. PNL v-a susținut mereu. Dacă vă punea președintele iar premier, îi făceați curat în casă, îi umpleați butelia. Ați ajuns premier cu voturile PSD. A doua înscăunare, tot cu voturile PSD. Am fost martor la discuțiile cu dvs. și Ciolacu”, a afirmat Florin Roman în cadrul ședinței, potrivit surselor Ziare.com.

După numărarea votului, Ludovic Orban a făcut o declarație de presă în care a anunțat că este gata să pornească o nouă construcție politică.

Decizia de astăzi mă face un om liber. Liber să-i reprezint pe toți cetățenii de bună credință, pe toți oamenii din țara asta care cred că au șansa să fie reprezentați corect în țara asta, care să ofere din nou speranță Românie după ce, din păcate, speranțele a milioane de români au fost năruite de ticăloșia și lipsa de onoare a multora din cei care din păcate mi-au fost colegi. O forță care să dea din nou șansa României de a avea un proiect cu adevărat liberal, național, bazat pe valorile creștine de dezvoltare a României”, a declarat Ludovic Orban.

La finalul intervenției sale, Orban a lansat noi atacuri grave la adresa actualei conduceri a PNL.

Astăzi, cei care conduc PNL au transformat această formațiune politică un loc de prostituție politică, obligând membrii PNL să se prostitueze politic și să stea în pat cu dușmanul. Nu am niciun fel de regret că am trăit această experiență care mă va marca. După ce ai construit o casă 31 de ani, după ce ai construit practic o mare familie, să vină niște stărini în casă să dea foc la casă, nu este plăcut. Numai că am întotdeauna în minte un cântecel pe care l-am învățat în copilărie. Podul de piatră s-a dărâmat. A venit apa și l-a luat. Vom face altul pe râu în jos. Mai trainic și mai frumos”, a conchis Ludovic Orban.