Lucian Bode explică prezența în zona VIP la Arena Națională

Ministrul de interne Lucian Bode, 46 de ani, a declarat, marți, 15 iunie, la Digi24, că a văzut din zona VIP meciul Austria - Macedonia, primul de la EURO 2020 găzduit de Arena Națională, pentru că acolo a primit invitație de la Federația Română de Fotbal.

Iun 15, 2021 - 16:24
Urmărește-ne peGoogle news
Lucian Bode explică prezența în zona VIP la Arena Națională

De asemenea, ministrul de resort a spus că este dezamăgit de modul în care UEFA i-a tratat pe liderii Generației de aur Gică Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu, care au primit bilete la tribuna a II-a, pentru partida disputată duminică, 13 iunie, la București.

„Sunt nemulţumit de modul în care UEFA s-a raportat la Guvernul României şi acest lucru l-am transmis la ultima şedinţă de Guvern. Am primit o invitaţie pe care am onorat-o fără să ştiu unde se află, m-am aşezat pe locul unde mi s-a indicat şi nu ştiam cine este invitat în tribuna oficială, cine este în tribuna a doua”, a afirmat Bode, la Palatul Parlamentului.

Lucian Bode a continuat: ”Mi s-a părut incorect modul în care s-a raportat atât la generaţia de aur, cât şi la Guvernul României”.

Ministrul de Interne a menţionat că organizator al evenimentului este UEFA, iar invitaţia a primit-o de la Federaţia Română de Fotbal.

În timp ce liderii Generației de aur, Gică Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu, au primit bilete la tribuna a II-a, politicienii prezenți la stadion, printre care Ludovic Orban, Dan Barna, Anca Dragu, Nicușor Dan sau Lucian Bode, precum și șeful DNA, Crin Bologa, au avut locuri la tribuna oficială, alături de oficialii FRF, Răzvan Burleanu, Mihai Stoichiță, Gabriel Bodescu sau Radu Vișan.

FRF a susţinut că întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitaţii.

„Federația Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, și a primit bilete de categoria I. Prețul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziție la meciurile organizate de UEFA”, a transmis FRF, potrivit Gazeta Sporturilor.

Toți cei care au avut locuri la VIP, scrie site-ul gsp.ro, au beneficiat de un protocol de lux. În interiorul arenei, în spatele locurilor de la oficială, sub tribuna I, a fost amenajat un restaurant, în care toate oficialitățile au avut parte de mâncare și băutură de tip bufet suedez.

Gică Popescu a dezvăluit că i-a spus lui Hagi unde au primit bilete abia când se îndreptau spre stadion, de teamă să nu se răzgândească și să nu mai vină deloc la meci. „Nu știu dacă e în regulă. Sincer, mă așteptam să primesc bilet în alt loc din stadion, dar asta este viața… Am mers împreună cu Hagi la meci. Lui nici nu i-am zis unde avem biletele, mi-era teamă că dacă îi spuneam înainte să plecăm, poate refuza să mai meargă. Așa, i-am zis pe drum: Gică, știi unde avem locuri? La tribuna a doua! Nu prea îi venea să creadă”, a declarat Gică Popescu, pentru GSP.ro.

La rândul său, Gică Hagi a spus pentru GSP: „N-am o problemă. Am vrut să văd meciul, am stat unde am avut loc, mi-a plăcut partida, atât pot să spun. În rest, n-am nimic de comentat”.

Lucian Bode este un mare pasionat de fotbal, liberalul face parte din Naționala Parlamentarilor.

La fel și liderul PNL, Ludovic Orban, care a precizat că a jucat și că vrea să joace din nou fotbal în echipa Parlamentului, care se pregătește pentru participarea la Turneul Interparlamentar de Fotbal.

Chestionat și el pe marginea controversei iscate după ce politicienii au stat la VIP, iar Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu la tribuna a II-a, Ludovic Orban a explicat marți, 15 iunie: „Am stat unde am primit invitație. N-am hotărât eu distribuirea locurilor la tribună”.

Libertatea.ro