Liderul interlop care a pus la cale asasinarea unui jurnalist din Timișoara a fost extrădat din Italia

​Liderul interlop Lucian Boncu, acuzat că a vrut să asasineze un jurnalist, a fost extrădat din Italia.

Urmărește-ne peGoogle news
Liderul interlop care a pus la cale asasinarea unui jurnalist din Timișoara a fost extrădat din Italia

Astăzi, 2 iulie, poliţiştii români au adus din Italia, sub escortă, un bărbat, de 43 de ani, urmărit naţional şi internaţional, la solicitarea autorităţilor române. Acesta a fost preluat de o echipă de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, urmând a fi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Timiş. Cooperarea cu poliţia italiană a fost facilitată de Biroul Ataşatului de Afaceri Interne de la Roma, care reprezintă MAI în Italia”, a transmis IPJ Timiş, vineri, într-un comunicat de presă.

Acesta se sustrăgea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă emis împotriva sa, pentru comiterea infracţiunilor de încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor, respectiv nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Din cercetări a reieşit că, la data de 10 septembrie 2019, bărbatul ar fi încercat să determine alte persoane să agreseze, prin împuşcare, un jurnalist de la o publicaţie on-line, ca răzbunare pentru articolele compromiţătoare scrise de reprezentantul mass-media la adresa sa. De asemenea, ar fi predat unei persoane, în vederea folosirii în agresiune, o armă de foc, în stare de funcţionare şi ar fi promis că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, i-ar fi recompensat financiar pe agresori şi le-ar fi făcut cadou arma”, mai transmite IPJ Timiş.

Interlopul Lucian Boncu, care a ordonat asasinarea jurnalistului timișorean Dragoș Boța, dat recent în urmărire națională, a fost arestat în Italia pe 1 iunie. Acesta a dispărut sâmbătă, 29 mai, din Tribunalul Timiș, imediat ce a aflat că urmează să fie arestat. Procurorii DIICOT aveau informații că acesta s-ar fi pregătit să fugă din țară.

Schimbul de date cu autorităţile italiene a fost efectuat prin intermediul Biroului SIRENE România, respectiv Biroului Ataşatului de Afaceri Interne din Italia.

ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams - Reţeaua Europeană a Unităţilor de Căutare Activă a Urmăriţilor) înglobează toate structurile naţionale de „Urmăriri”, pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene şi alte state, în ceea ce priveşte localizarea şi predarea persoanele urmărite în baza mandatului european de arestare.