Kremlinul a publicat declarația de avere a lui Vladimir Putin - Liderul rus a câştigat anul trecut 10,2 milioane de ruble, dar opoziția susține că averea sa ar fi mult mai mare

Preşedintele rus Vladimir Putin a câştigat anul trecut 10,2 milioane de ruble (aproape 114.000 de euro), conform declaraţiei de avere a liderului de la Kremlin, informează AFP.

Urmărește-ne peGoogle news
Kremlinul a publicat declarația de avere a lui Vladimir Putin - Liderul rus a câştigat anul trecut 10,2 milioane de ruble, dar opoziția susține că averea sa ar fi mult mai mare
Sursa foto: Kremlin.ru/ Wikimedia

Conducătorul în vârstă de 69 de ani mai are un apartament de 77 de metri pătraţi şi trei maşini, au anunțat vineri serviciile sale.

Aceste afirmații au provocat amuzament pe internet, în condițiile în care unele publicații online estimează averea şefului Kremlinului, aflat la putere de două decenii, la aproximativ 200 de miliarde de euro.

Alții, în schimb, cum sunt jurnaliștii de la New York Times, estimează că Putin are o avere ascunsă de peste 100 de miliarde de dolari.

În ianuarie 2021, echipa opozantului rus Alexei Navalnîi, în prezent încarcerat, a publicat un videoclip care dezvăluie un palat luxos de pe malul Mării Negre pe care Vladimir Putin, fost agent KGB, l-ar fi construit pentru 900 de milioane de euro. Kremlinul a numit videoclipul o minciună.

Potrivit declaraţiei anuale publicate de preşedinţia rusă, domnul Putin nu ar fi nici cel mai bine plătit politician rus în 2021.

Denis Mantourov, ministrul rus al Industriei şi Comerţului, a câştigat 704,7 milioane de ruble (78 milioane euro), în timp ce Vladimir Medinski, negociatorul şef rus în negocierile de pace cu Ucraina, ar fi câştigat anul trecut 1,2 milioane de euro, de zece ori mai mult decât şeful statului.