Kelemen Hunor: Va fi organizat un referendum pentru modificarea Constituției. Vom sprijini acest demers

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că Uniunea va sprijini, în Senat, organizarea unui referendum de modificare a Constituției.

Mai 6, 2022 - 15:04
Mai 6, 2022 - 15:04
Urmărește-ne peGoogle news
Kelemen Hunor: Va fi organizat un referendum pentru modificarea Constituției. Vom sprijini acest demers
Foto: Kelemen Hunor/Facebook

Kelemen Hunor a declarat, vineri, la Cluj-Napoca la ședința CRU, referindu-se la actuala coaliție guvernamentală, că aceasta nu este o coaliție simplă.

Este una stabilă și operațională, o coaliție mare care dispune de o majoritate mare în Parlament. Atunci când am lansat coaliția, am spus că, având o asemenea majoritate, ar trebui să modificăm și Constituția”, a spus Kelemen Hunor.

Lideul UDMR a precizat că Uniunea persistă în această idee de modificare a Constituției, dar, în actualul context, cauzat de războiul din Ucraina, nu o prezintă în fiecare zi.

Nu renunțăm la acest lucru. Oricum se va organiza un referendum de modificare a Constituției pentru că USR are un proiect de modificare a Constituției – Fără penali în funcții publice, care a trecut de Camera Deputaților. Iar când Senatul va include pe ordinea de zi și noi vom sprijini acest referendum și cred că și ceilalți colegi din Senat.

Deci, oricum se va organiza un referendum de modificare a Constituției”, a precizat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR crede că USR vrea să arunce referendumul în campania electorală deoarece astfel de acțiuni politice au loc înaintea unor alegeri.

Alegerile următoare vor fi europarlamentarele, în mai 2024. Trebuie să fim în stare să formulăm obiective pe termen lung, nu trebuie să ne concentrăm exclusiv pe rezolvarea problemelor cotidiene.

Oamenii vor spriji partidele politice dacă văd că, pe lângă rezolvarea problemelor zilnice, partidele reprezintă eficient și interesele oamenilor, interesele întregii țării”, a explicat președintele UDMR.

Prin iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, USR a strâns peste un milion de semnături. Aceasta a fost adoptată de Camera Deputaților în iulie 2020.