Jucătoarea de tenis Timea Bacsinszky și-a anunțat retragerea din activitate la 32 de ani

Jucătoarea elveţiană de tenis Timea Bacsinszky a anunţat, vineri, retragerea din activitate la 32 de ani. Ea a jucat de două ori în semifinale la Roland-Garros şi a câştigat o medalie de argint la dublu, la Jocurile Olimpice de la Rio, în 2016.

Iul 17, 2021 - 13:50
Urmărește-ne peGoogle news
Jucătoarea de tenis Timea Bacsinszky și-a anunțat retragerea din activitate la 32 de ani

Din cauza unor probleme la spate, ea nu a mai jucat din septembrie 2019 şi a căzut pe locul 517 în clasamentul mondial.  

"18 ani mi-am consacrat tenisului. A venit momentul să întorc pagina şi să scriu noi poveşti, sper că la fel de intense", a scris fostul număr 9 mondial pe reţelele de socializare.  

Ea are în palmares patru titluri WTA, iar la Rio a câştigat argintul alături de Martina Hingis.  

Tatăl lui Bacsinszky s-a născut în România, iar ea şi-a petrecut copilăria la Satu Mare.

Cariera de 18 ani a sportivei din Elveţia a început cu o dramă, scrie Digisport. Timea Bacsinszky a fost forţată să joace tenis de tatăl său, Igor, omul care a şi antrenat-o până la 15 ani, fapt descris de jucătoare drept ”o privare de libertate, ca la închisoare”.

Timpul a trecut, iar Timea a trecut peste greutăţile din copilărie şi a devenit una dintre sportivele de top din circuitul WTA.

De două ori semifinalistă la Roland Garros, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice şi o clasare în primele 10 jucătoare ale lumii sunt cele mai importante performanţe din cariera Timeei.

Bacsinszky nu a mai jucat niciun meci din septembrie 2019 şi a luat decizia de a spune adio tenisului, printr-o scrisoare emoţionantă adresată unui ”sport alb” personificat.