Johnny Depp a câştigat procesul cu Amber Heard - Reacția fostei sale soții și daunele pe care aceasta trebuie să i le plătească artistului

Echipa managerială a actriței Amber Heard a emis un comunicat de presă la finalul procesului de defăimare intentat de fostul soț Johnny Depp.

Iun 1, 2022 - 23:47
Iun 2, 2022 - 00:01
Urmărește-ne peGoogle news
Johnny Depp a câştigat procesul cu Amber Heard - Reacția fostei sale soții și daunele pe care aceasta trebuie să i le plătească artistului
Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic

Un tribunal din Statele Unite a pronunțat miercuri, 1 iunie, verdictul final în procesul pentru defăimare intentat de Johnny Depp fostei soții Amber Heard. Juriul format din șapte oameni i-a dat dreptate lui Depp și a decretat ca Amber Heard să plătească despăgubiri de 15 milioane de dolari.

Dezamăgirea pe care o simt astăzi este dincolo de cuvinte. Am inima frântă că muntele de dovezi încă nu a fost suficient pentru a rezista puterii și influenței disproporționate ale fostului meu soț.

Sunt și mai dezamăgită de ceea ce înseamnă acest verdict pentru alte femei. Este un regres. Dă ceasul înapoi la o perioadă în care o femeie care a vorbit ar putea fi rușinată și umilită în mod public. Verdictul respinge ideea că violența împotriva femeilor trebuie luată în serios.

Cred că avocații lui Johnny au reușit să determine juriul să treacă cu vederea problema-cheie a libertății de exprimare și să ignore dovezile care au fost atât de concludente, încât am câștigat în Marea Britanie.

Îmi pare rău ca am pierdut acest proces. Dar sunt și mai tristă că se pare că mi-am pierdut un drept pe care credeam că îl aveam ca american – de a vorbi liber și deschis”, arată Heard în comunicatul de presă.

Juriul i-a dat totuși dreptate lui Heard într-un singur capăt de acuzare, stabilind că actrița are de primit 2 milione de dolari fiindcă a fost defăimată de un avocat al lui Johnny Depp. Cu toate acestea, actrița are de achitat 15 milioane de dolari către Depp.

Verdictul este considerat drept o surpriză uluitoare - care sfidează predicțiile multor experți în drept - a devenit cu atât mai surprinzător cu cât urmează unei victorii pentru Heard în procesul intentat lui Depp, la Londra, în urmă cu doi ani.

În urmă cu șase ani, viața mea, viața copiilor mei, viața celor mai apropiați mie și, de asemenea, viața oamenilor care de mulți, mulți ani m-au susținut și au crezut în mine au fost schimbate pentru totdeauna. Totul într-o clipă”, se arată într-un comunicat transmis de Johnny Depp, imediat după pronunțarea verdictului.

Mi-au fost aduse acuzații false, foarte grave și penale prin intermediul mass-media, ceea ce a declanșat un fluviu nesfârșit de ură la adresa mea, deși nu mi s-a adus vreo acuzație. A făcut deja înconjurul lumii de două ori într-o nanosecundă și a avut un efect seismic, un impact colosal asupra vieții și carierei mele.

Șase ani mai târziu, juriul mi-a dat viața înapoi. Sunt cu adevărat recunoscător.

Decizia mea de a urmări acest caz, cunoscând foarte bine înălțimea obstacolelor legale cu care m-aș confrunta și spectacolul inevitabil, mondial, din viața mea, a fost luată doar după o gândire atentă.

Încă de la început, scopul aducerii acestui caz a fost să dezvăluie adevărul, indiferent de rezultat.

Ce e mai bun urmează să vină și un nou capitol a început în sfârșit.

Veritas numquam perit.

Adevărul nu piere niciodată”, a transmis Johnny Depp în comunicat.