Jeep oferă parbrize din Gorilla Glass pentru modelele Wrangler și Gladiator

Cei care conduc kilometrii întregi în afara drumului sau pe autostradă sunt familiarizați cu sunetul pietricelelor care lovesc mașina.

Iun 16, 2021 - 14:28
Iun 16, 2021 - 14:36
Urmărește-ne peGoogle news
Jeep oferă parbrize din Gorilla Glass pentru modelele Wrangler și Gladiator

Acestea nu daunează numai vopselei, ci vor face și o treabă excelentă distrugând parbrizul, cu fisuri mici ducând adesea la crăpături mai mari în scurt timp. Asigurarea care plătește pentru înlocuiri regulate este o opțiune pentru a rezolva problema dar parbrizele speciale Gorilla Glass sigur sunt o variantă mult mai bună.

Raportul menționează că opțiunea parbrizului va costa 95 dolari pentru comenzile noi, o sursă de dealeri anonimă citând un cod de comandă intern „GMA” pentru noua opțiune. În timp ce MoparInsider nu a oferit nicio dovadă solidă pentru a confirma rapoartele, site-ul oficial Mopar listează deja parbrizele Gorilla Glass ca parte de upgrade disponibilă pentru vehiculele existente. Parbrizele mai dure nu se limitează doar la modelele actuale Wranglers și Gladiators, Mopar listând codurile pieselor pentru JK Wrangler 2007-2018. Având în vedere că piesele sunt deja disponibile pentru comandă prin Mopar, oferă credibilitate rapoartelor că opțiunea va fi disponibilă în curând pe noile Jeep livrate din fabrică.

Gorilla Glass este o marcă comercială a Corning Limited, un producător american de sticlă de înaltă tehnologie. Tehnologia sticlei întărită chimic a prins importanță odată cu lansarea iPhone-ului. Prima aplicație majoră a Gorilla Glass, a permis utilizatorilor să folosească smartphone-ul fără să se îngrijoreze de faptul că ecranul se va zgâria când este atins cu alte obiecte mai dure.

MoparInsider susține că noile parbrize vor avea un strat interior subțire de sticlă Gorilla, cu un strat exterior cu 52% mai gros pentru o rezistență suplimentară. Scopul a fost de a crea un parbriz mai capabil să reziste la daunele accidentale cauzate de pietricele, precum și la impacturile cauzate de grindină sau pietre mai mari, conform paginii pieselor Mopar.

Parbrizele noi cumpărate pentru vehiculele existente vor avea o garanție de doi ani de la data instalării. Garanția acoperă „daunele asociate cu resturile rutiere, cum ar fi pietricele sau alte obiecte mici.

Nicio sticlă nu este impermeabilă la atac, desigur, așa cum va atesta orice proprietar de iPhone cu ecran crăpat. Cu toate acestea, sticla întărită chimic ar trebui să reziste mai bine decât cea normală. Dacă opțiunea se dovedește populară, ar putea deveni doar un punct de vânzare unic pe care Jeep se bazează pe viitor.