„Je suis Ciucă”: Reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a României și-au manifestat sprijinul față de premier, în scandalul legat de plagierea lucrării de doctorat

Camera de Comerț și Industrie a României îl apără pe Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, aflat în centrul unui scandal de plagiat. „CCIR merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României!” transmite conducerea instituției.

Ian 19, 2022 - 14:35
Urmărește-ne peGoogle news
„Je suis Ciucă”: Reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a României și-au manifestat sprijinul față de premier, în scandalul legat de plagierea lucrării de doctorat
Foto: Guvernul României/ Camera de Comerț și Industrie a României

Reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a României au reacționat, într-un comunicat, titrat „Je suis Ciucă” la scandalul de plagiat, faptă de care este acuzat premierul Nicolae Ciucă, plagiat descoperit într-o teză de doctorat al actualului premier de către jurnalista specializată în mediul academic, Emilia Șercan.

Camera de Comerț consideră că stabilitatea economică și politică trebuie să primeze dezvăluirilor presei, mai ales dacă acestea se referă la trecutul îndepărtat.

„Constatăm, nu cu surprindere, că în această perioadă de profunde încercări, când coerența și stabilitatea ar trebui să fie cuvintele de ordine, sădirea discordiei, scandalul și stigmatizarea sunt profesiuni de credință pentru unii.

Chiar dacă nu facem politică, considerăm, și știm că și mediul de afaceri și antreprenorii pe care îi reprezentăm simt la fel, că, la timpurile grele pe care le traversăm, România are nevoie de stabilitate politică și guvernanță, dacă vrem să avem parte de redresare și reconstrucție economică.

Dacă vrem stabilitate și predictibilitate, atunci să-l judecăm pe premierul Ciucă pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani.

Știm și o spunem răspicat că românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori, și că tot ce aceștia așteaptă este o guvernare care să-și facă treaba și să fie lăsată să și-o facă” transmite oficial CCIR.

Reprezentanții Camerei de Comerț își manifestă fățiș susținerea pentru premierul României, Nicolae Ciucă:

„Ne-am săturat de atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori.

Cu ce și cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm ce va fi mâine – vrem cu toții ca Statul să facă și să dreagă, însă, în continuu, îi tragem frâna de mână.

Am stat destul pe loc, blocați în propria neputință și ipocrizie, vrem să mergem înainte. Cu scandaluri nu mergem.

Camera de Comerț și Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României !” se arată în comunicatul publicat pe pagina oficială a CCIR.

Camera de Comerț și Industrie a României este o organizație patronală condusă de Mihai Daraban, ales președinte în iunie 2014, în locul fostului șef al instituției, Mihail Vlasov, condamnat definitiv la opt ani de închisoare pentru fapte de corupție.

Press One susține că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini, din totalul de 138.

Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” a anunţat, marţi, că a cerut Comisiei de etică universitară să verifice ”existenţa unor similitudini cu alte lucrări ştiinţifice”, în lucrarea de doctorat al premierului Nicolae Ciucă.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, la solicitarea Știrile PROTV, un punct de vedere referitor la acuzațiile de plagiat aduse premierului Nicolae Ciucă.

„Președintele Klaus Iohannis își menține poziția reiterată în nenumărate declarații publice privind combaterea fenomenului plagiatului și importanța integrității academice. Președintele României consideră corectă și necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spațiul public fiind binevenit.

Până la o decizie finală a instituțiilor abilitate, președintele Klaus Iohannis nu va mai face alte precizări pe acest subiect” a comunicat președintele României.

Sursa: Știrile ProTV