Italia – Țara Galilor 1-0

Italia a învins Țara Galilor în a treia etapă a grupelor de la EURO 2020, scor 1-0. Ambele echipe s-au calificat în optimi: italienii de pe primul loc din grupa A, galezii de pe 2.

Iun 20, 2021 - 20:54
Iun 20, 2021 - 20:57
Urmărește-ne peGoogle news
Italia – Țara Galilor 1-0

Mașinăria asamblată de Roberto Mancini continuă să meargă perfect. Pe Olimpico din Roma, italienii au câștigat și al treilea meci de la EURO, 1-0 cu Țara Galilor. Unicul gol a venit în minutul 38, când Italia a primit o lovitură liberă din apropierea careului, după ce Joe Allen l-a doborît pe Marco Verratti. Același Verratti a executat faza fixă, iar Matteo Pessina a reluat din prima, cu latul, la colțul lung. Imparabil!

În partea a doua, Federico Bernardeschi a fost la un pas de a face 2-0, dar a lovit bara dintr-o lovitură liberă la care italienii au pus în practică o schemă genială.

Misiunea galezilor s-a complicat foarte tare în minutul 55, când „centralul” român Ovidiu Hațegan a scos din buzunar cartonașul roșu. Cel care l-a primit a fost Ethan Ampadu, care l-a călcat violent pe Bernardeschi, în zona gleznei.

Chiar și așa, Gareth Bale a ratat o ocazie mare de a egala în minutul 75, când a reluat mult peste poartă în interiorul careului, din voleu!

S-a terminat 1-0, cu Italia în atac în ultima parte a meciului, iar italienii au ajuns la 30 de meciuri consecutive fără înfrângere și la 32 de goluri înscrise de când au primit ultima dată gol! Ultima echipă care a penetrat defensiva lui Roberto Mancini este reprezentativa Țărilor de Jos, în Nations League, în octombrie 2020!

Gazeta Sporturilor