Iordania acuză Iranul că ar fi folosit un bărbat în poarta naționalei de fotbal feminin

Federaţia de fotbal din Iordania a acuzat naționala feminină a Iranului că ar fi folosit un bărbat în poartă în timpul meciului decisiv din preliminariile Cupei Asiei. Forul a cerut Confederaţiei Asiatice de Fotbal să demareze o anchetă pentru a verifica sexul jucătoarei, informează lequipe.fr și hotnews.

Urmărește-ne peGoogle news
Iordania acuză Iranul că ar fi folosit un bărbat în poarta naționalei de fotbal feminin
Iranul s-a calificat la prima Cupă a Asiei din 2022 învingând Iordania, scor 4-2 la loviturile de departajare, pe 25 septembrie, după ce portăriţa iraniană Zohreh Koudaei a apărat două penaltiuri.
Prinţul Ali Ben al-Hussein, preşedintele Federaţiei Iordaniene, a postat duminică pe Twitter o scrisoare din 5 noiembrie "care solicită verificarea sexului" lui Koudaei.
Potrivit Federaţiei Iordaniene, care are îndoieli cu privire la "eligibilitatea jucătoarei", Iranul are un "record în ceea ce priveşte problemele de gen şi dopaj".
Antrenorul iranian Maryam Irandoust a numit aceste acuzaţii "pretexte" pentru a "nu accepta înfrângerea" şi este gata să "furnizeze orice document dorit de AFC", notează hotnews.
Cupa Asiei feminine este programată să aibă loc în India în perioada 20 ianuarie - 6 februarie.