Inundații în mai multe sate din Munții Apuseni - Cod Portocaliu de ploi, în mai multe zone din țară

Un drum a fost rupt de ape în Apuseni, iar oamenii au rămas izolați. Populația din zonă a fost avertizată prin RO ALERT, iar autoritățile au intervenit de urgență la fața locului.

Dec 26, 2021 - 11:30
Urmărește-ne peGoogle news
Inundații în mai multe sate din Munții Apuseni - Cod Portocaliu de ploi, în mai multe zone din țară
Sursa foto: Româniatv.net

Inundatii de proportii în mai multe sate din Muntii Apuseni, dar si în alte zone din tară. Un braţ al părâului Bistra a deversat, inundând două curţi şi grădini, cât şi DJ 154 A pe o lungime de 60 metri. Apa în curţi are aproximativ 10-15 cm. La faţa locului intervin mai multe echipaje de pompieri de la Punctul de lucru Deda şi SVSU Deda.

Probleme grave sunt si în Caras-Severin.

În urma fenomenelor hidro-meteorologice din bazinul hidrografic Bistra, Caraş-Severin, sunt înregistrate depăşiri ale cotelor de inundaţie pe Bistra si Rusca, însă nu au fost atinse cotele de pericol şi, astfel, nu sunt probleme”, au transmis, duminică, reprezentanții ISU Caraş-Severin.

Lacul de acumulare Poiana Mărului a avut capacitatea de a acumula debitele rezultate în urma precipitaţiilor.

Se monitorizează în continuarea cursurile de apă din bazinul vizat”, a mai transmis ISU Caraş-Severin.

Sursa citată a mai precizat că localitatea Rusca Montana este nealimentată cu energie electrică, dar se lucrează pentru remedierea situaţiei.

Hidrologii au emis, duminică, avertizare cod roşu de inundaţii pentru râul Arieş, în judeţul Alba. ISU Alba a transmis un mesaj RO-Alert pentru localităţile vizate.

Potrivit hidrologilor, până la ora 09.00, este cod roşu de inundaţii pe râul Arieş.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Arieş – bazin superior amonte S.H. Scărişoara, judeţul Alba”, au transmis hidrologii. ISU Alba a anunţat că a fost transmis mesaj RO-Alert în localităţile vizate.

S-a transmis mesaj RO-Alert populaţiei din Scărişoara, Gârda de Sus şi Arieşeni vizate de avertizarea cod rosu hidrologic”, a precizat ISU Alba. Până la ora 12:00, judeţul Alba este sub incidenţa unor avertizări cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente.

De asemenea, potrivit INGHA, este cod portocaliu, până pe 27 decembrie, la ora 12.00, pentru râurile din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Lăpuş (judeţul Maramureş), Crişul Repede (judeţele Cluj şi Bihor), Crişul Negru (judeţele Bihor şi Arad), Crişul Alb (judeţele Hunedoara şi Arad), Arieş (judeţul Alba), Bega ( judeţul Timiş) şi Timiş (judeţele Timiş şi Caraş-Severin)