Înscrierea la școlile postliceale sanitare, doar cu diploma de Bacalaureat - Proiect de lege

La școlile postliceale sanitare s-ar putea înscrie doar absolvenții de liceu care dețin diplomă de bacalaureat, potrivit unui proiect de lege inițiat de un grup de parlamentari USR.

Feb 20, 2022 - 17:40
Urmărește-ne peGoogle news
Înscrierea la școlile postliceale sanitare, doar cu diploma de Bacalaureat - Proiect de lege
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Proiectul prevede că „au dreptul să se înscrie în învățământul postliceal, (…), absolvenții de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat. Prin excepție, au dreptul să se înscrie la școlile sanitare postliceale doar absolvenții de liceu care dețin diploma de bacalaureat”.

În prezent, legea prevede că au dreptul să se înscrie în învățământul postliceal, absolvenții de liceu, indiferent că au sau nu diplomă de bacalaureat.

Iniţiatorii proiectului îşi motivează răspunderea prin faptul că „asigurarea calității resursei umane din Sănătate este un imperativ pentru România”, iar „personalul medical bine pregătit, cu aptitudini individuale, cunoștințe solide și abilități interpersonale este premisa esențială a unui act medical de calitate”.

Asistentul medical este placa turnantă a echipei medicale care îngrijește pacientul. (…) Este un domeniu care necesită bune abilități cognitive, capacitatea de a învăța și de a deprinde competențe rapid și constant.

La ora actuală nu este necesar bacalaureatul pentru ca un absolvent de liceu să se înscrie și să urmeze cursurile școlii postliceale sanitare. Considerăm că promovarea examenului de bacalaureat este un filtru esențial pentru selecția calității resursei medicale din domeniul sanitar”, se mai arată în motivare.

Sursa: RomâniaTV.net