„Îndemnăm ambele părți să rezolve criza prin dialog și mijloace pașnice” - Mesajul oficial transmis de Talibani, în legătură cu situația din Ucraina

Guvernul afgan controlat de talibani a emis vineri o declarație cu privire la războiul din Ucraina, îndemnând la reținere și exprimând îngrijorarea față de civili. Mesajul a fost transmis pe contul de twitter de purtătorul de cuvânt al guvernului taliban Abdul Qahar Balkhi.

Feb 25, 2022 - 14:11
Urmărește-ne peGoogle news
„Îndemnăm ambele părți să rezolve criza prin dialog și mijloace pașnice” - Mesajul oficial transmis de Talibani, în legătură cu situația din Ucraina
Sursa foto: Twitter

Emiratul Islamic al Afganistanului monitorizează îndeaproape situația din Ucraina și își exprimă îngrijorarea cu privire la posibilitatea reală a victimelor civile. Emiratul Islamic cere reținere de ambele părți. Toate părțile trebuie să se abțină de la a lua poziții care ar putea escalada violența.

Emiratul Islamic al Afganistanului, în conformitate cu politica sa externă de neutralitate, face apel la ambele părți în conflict să rezolve criza prin dialog și mijloace pașnice. Emiratul Islamic solicită, de asemenea, părților în conflict să acorde atenție protejării vieții studenților și migranților afgani în Ucraina.”

Potrivit WeMakeScholars.com, citat de Libertatea.ro, există peste 149 de burse și granturi ucrainene pentru studenții afgani, pentru a studia în străinătate.

Postarea guvernului taliban a stârnit sute de reacții, majoritatea lăudând poziția luată de autoritățile de la Kabul.

Sursa: Twitter, Libertatea.ro