Incendiu de proporții la două magazii cu tutun și îmbrăcăminte, din Vama Giurgiu - Focul, stins după 9 ore, ar fi fost pus intenționat

Un dosar penal pentru distrugere a fost deschis sâmbătă, 15 ianuarie, în urma incendiului izbucnit la magaziile Direcţiei Regionale de Vamă Bucureşti, amplasate în Vama Giurgiu, a anunțat IPJ Giurgiu. Focul s-a manifestat în două magazii în care sunt depozitate tutun vrac, cartușe de țigări, articole textile, încălțăminte și alte produse.

Ian 15, 2022 - 20:51
Urmărește-ne peGoogle news
Incendiu de proporții la două magazii cu tutun și îmbrăcăminte, din Vama Giurgiu - Focul, stins după 9 ore, ar fi fost pus intenționat
Foto: ISU Giurgiu

În cele două magazii erau depozitate cartuşe de ţigări, tutun vrac, articole textile, încălţăminte şi alte produse, iar din cercetările efectuate la faţa locului a reieşit faptul că incendiul s-a produs ca urmare a folosirii intenţionate a sursei de aprindere.

IPJ a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere în urma incendiului din Vama Giurgiu, urmând ca la finalizarea cercetărilor materialul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă, potrivit Ziare.com.

Potrivit ISU, incendiul a fost lichidat după aproximativ 9 ore de intervenţie, timp în care au acţionat peste 30 de pompieri, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o descarcerare.

De asemenea, pentru degajarea tuturor bunurilor care ardeau mocnit în interiorul depozitelor şi pentru a facilita lichidarea incendiului, cu sprijinul Primăriei Giurgiu, la faţa locului au intervenit şi un motostivuitor şi un utilaj cu cupă.

În urma acţiunii flăcărilor, unele dintre bunuri nu au putut fi identificate. A fost salvat un butoi cu alcool etilic, cu o capacitate de un metru cub.