În urma rezultatelor sondajului de pe Twitter, Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de aproape 1,1 miliarde de dolari

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla de aproximativ 1,1 miliarde de dolari, la câteva zile după ce miliardarul a făcut un sondaj pe Twitter, pentru a vedea dacă următorii săi vor sau nu ca acesta să vândă 10% din acțiunile pe care le deține la Tesla.

Urmărește-ne peGoogle news
În urma rezultatelor sondajului de pe Twitter, Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de aproape 1,1 miliarde de dolari

După ce în urma sondajului, majoritatea respondenților s-au declarat în favoare vânzării, acțiunile companiei au scăzut cu aproximativ 16%, dar ulterior au mai recuperat din valoare, potrivit BBC.

Tesla este cel mai valoros producător de automobile din lume, cu o valoare de piață de peste un trilion de dolari.

Musk a vândut peste 930.000 de acțiuni, adică în jur de 0,5% din participația sa. Documentele autorității de reglementare a bursei din SUA arată că vânzarea a fost făcută pe baza unui plan de tranzacționare stabilit în luna septembrie, cu mult timp înainte de postările pe social media ale lui Musk, legate de vânzarea de acțiuni.

Sâmbătă, Musk i-a întrebat pe cei 62,5 milioane de urmăritori ai săi de pe Twitter dacă ar trebui să-și vândă 10 la sută din acțiunile pe care le deține la compania Tesla, sondajul său fiind o reacție la propunerea unor senatori democrați de a introduce o „taxă pentru miliardari”. Sondajul a atras peste 3,5 milioane de voturi, iar aproape 58% au fost în favoarea vânzării.