Imaginea epuizării: Un pompier se odihnește după lichidarea incendiului izbucnit în urma exploziei de la Petromidia

Fotografia a fost postata de Departamentul pentru Situatii de Urgenta dupa incendiul izbucnit la Rafinaria Petromidia, din localitatea Navodari, judetul Constanta.

Iul 2, 2021 - 19:22
Iul 2, 2021 - 20:04
Urmărește-ne peGoogle news
Imaginea epuizării: Un pompier se odihnește după lichidarea incendiului izbucnit în urma exploziei de la Petromidia
Sursa foto: Sindicat Europol

Un pompier epuizat sta asezat pe trotuar, cu o sticla de apa in mana, incercand sa-si revina dupa interventia asupra incendiului.

Pentru gestionarea acestei situatii de urgenta, aproximativ 120 de pompieri din cadrul mai multor Inspectorate pentru Situatii de Urgenta Judetene au actionat cu urmatoarele mijloace de interventie:

14 Autospeciale de stingere cu apa si spuma;

3 Autocamioane de interventie;

4 motopompe de mica si mare capacitate;

1 autospeciala CBRN;

1 autospeciala transport victime multiple;

ambulanta SMURD Terapie Intensiva Mobila;

6 ambulante SMURD Echipaj de Prim Ajutor;

6 ambulante ale SAJ Constanta (1 echipaj C2 si 5 echipaje B2);

2 elicoptere SMURD.

Pentru optimizarea actiunilor de raspuns s-a dispus alocarea de forte suplimentare din cadrul ISU Calarasi, ISU Galati, ISU Vrancea, ISU Ialomita, ISU Tulcea, ISU Braila.

Planul Rosu de Interventie a fost dezactivat la ora 16:20.

"Rompetrol Rafinare anunta stingerea integrala a incendiului de pe platforma Petromidia, in urma interventiei prompte a echipelor de pompieri militari, asistati de pompierii de pe platforma industriala.

Prin masurile adoptate, incidentul a fost neutralizat si nu exista in acest moment niciun alt risc. Celula anti-criza Rompetrol continua sa ofere sprijin autoritatilor si partenerilor, precum si pentru reducerea impactului pe plan intern al acestui incident", au transmis autoritatile intr-un comunicat.

ISU Constanta a distribuit, vineri, imagini cu pompierii istoviti, la finalul interventiei infernale de la Rafinaria Petromidia.