IGPR anunță verificări interne legate de felul în care au intervenit poliţiştii în cazul activistului din Buzău

Trei bărbaţi cu vârste între 27 şi 44 de ani au fost reţinuţi, duminică seară, pentru 24 de ore, în cazul bărbatului din Buzău bătut în prezența unor polițiști.

Iun 13, 2021 - 22:50
Urmărește-ne peGoogle news
IGPR anunță verificări interne legate de felul în care au intervenit poliţiştii în cazul activistului din Buzău

Victima, un taximetrist care deţine un canal de Youtube şi se intitulează „Activistul buzoian” este un personaj cunoscut la nivelul judeţului şi nu este pentru prima data când acesta este agresat în urma „materialelor” pe care le realizează şi le postează pe reţeaua de socializare.

De asemenea, Poliţia Română face verificări interne cu privire la felul în care a fost făcută intervenţia de către poliţiştii prezenţi acolo atunci când bărbatul a fost agresat în trafic.

Controalele vor fi făcute de specialiștii de la Direcţia de Control Intern ai Poliţiei Române pentru a fi stabilit dacă poliţiştii respectivi au acţionat în conformitate cu prevederile legale în vigoare, arată un comunicat de presă al IGPR.

Având în vedere evenimentul din judeţul Buzău, de ieri, 12 iunie, Centrul de Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului General al Poliţiei Române este abilitat să comunice următoarele: Conducerea Poliţiei Române a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenţie, prin specialiştii Direcţiei Control Intern - I.G.P.R., pentru a se stabili dacă poliţiştii din Buzău au acţionat conform prevederilor legale în vigoare”, potrivit anunţului IGPR.

Sâmbătă după-amiaza, acesta a mers să filmeze pe DJ203K la poarta unor gospodării din comunele Săpoca şi Cernăteşti care ofereau spre vânzare pui şi păsări vii şi a fost agresat de trei indivizi deranjaţi de comportamentul acestuia.

Cei trei bărbaţi ar fi încercat să îl blocheze în trafic, i-ar fi produs diverse pagube la autoturismul cu care se deplasa şi chiar ar fi reuşit să îi aplice câteva lovituri. Activistul de 41 de ani a scăpat de furia acestora fugind şi sunând la 112. Un prim echipaj de Poliţie trimis la solicitarea victimei nu a reuşit să îl protejeze pe acesta de furia agresorilor şi cei trei indivizi nu au fost potoliţi decât la sosirea mascaţilor.

După audieri cei trei au fost eliberaţi, iar duminică seară aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi judecătorului cu propunerea de arestare preventivă pentru lovire, sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În continuarea cercetărilor privind agresiunea din data de 12 iunie a.c., în care un buzoian, în vârstă de 41 de ani, ar fi fost agresat de către trei persoane, în timp ce se afla în trafic, astăzi, ca urmare a probatoriului administrat, cei trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Buzău, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, transmite biroul de presă al IPJ Buzău.

Imediat după aplanarea conflictului, au fost demarate cercetări în cadrul unui dosar penal, sub coordonarea şi supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, urmând ca, în funcţie de materialul probator administrat, a se stabili cu exactitate delimitarea încadrării juridice a faptelor, în dinamica săvârşirii lor.