Iahtul de lux al unui oligarh rus, este blocat într-un port din Norvegia, pentru că nimeni nu vrea să-i vândă combustibil: „Să vâslească spre casă”

Ragnar, un iaht de lux cu o lungime de 68 de metri, deținut de un fost agent KGB, este blocat într-un port din Norvegia deoarece localnicii refuză să-i vândă combustibil.

Urmărește-ne peGoogle news
Iahtul de lux al unui oligarh rus, este blocat într-un port din Norvegia, pentru că nimeni nu vrea să-i vândă combustibil: „Să vâslească spre casă”
Foto: Government.ru via Wikimedia

Vasul este deținut de oligarhul Vladimir Strzhalkovsky, o veche cunoștință de a lui Vladimir Putin. Furnizorii de combustibil din portul Narvik au transmis echipajului iahtului ”să vâslească spre casă” sau ”să ridice pânzele”, potrivit The Guardian.

Căpitanul Rob Lankester a acuzat norvegienii de discriminare, susținând că proprietarul nu se află pe lista celor sancționați și că printre membrii echipajului nu se află niciun rus. De asemenea, susține că nici nava nu este înregistrată în Rusia, ci în Malta.

Nimeni nu ne ascultă”, a mai spus căpitanul pentru sursa citată.

Acesta a adăugat că nu vor decât să se întoarcă acasă și a acuzat Norvegia de ”aplicarea unor standarde duble”, adăugând că ”navele de pescuit rusești reprezintă 20% din economia din nordul Norvegiei” și că "pot cumpăra combustibil şi pot opera fără obstacole în porturile şi apele norvegiene".

Vladimir Strzhalkovsky a fost ministru adjunct al economiei din Rusia şi în prezent face parte din consiliul de administraţie al clubului de fotbal Dynamo Moscova.

Sursa: Ziare.com/Hotnews.ro