„Hipopotamii cocainei”, importați ilegal în Columbia de Pablo Escobar, vor fi sterilizați

Mai mulţi hipopotami, care au fost importaţi ilegal de Pablo Escobar, supranumiţi şi „hipopotamii cocainei”, vor fi sterilizaţi, scrie BBC.

„Hipopotamii cocainei”, importați ilegal în Columbia de Pablo Escobar, vor fi sterilizați

Din anul 1993, când Escobar a fost împuşcat, o populaţie în creştere a hipopotamilor aduşi de el a pus stăpânire pe zona rurală din apropierea fostei sale ferme, Hacienda Nápoles.

Până în prezent, guvernul columbian a sterilizat 24 din cele peste 80 de animale. Ecologiştii columbieni cred că turma este cea mai mare din afara Africii şi consideră că animalele sunt invazive şi îndepărtează fauna nativă.

Acestea sunt tratate cu o substanţă chimică care le va face infertile.

A fost dificil din punct de vedere logistic să le mute, aşa că autorităţile le-au lăsat acolo, crezând probabil că animalele vor muri”, a declarat biologul columbian Nataly Castelblanco pentru BBC la începutul acestui an.  

Cu toate acestea, în lipsa unor prădători naturali în America de Sud, hipopotamii s-au înmulţit nestingherit.  

Oamenii de ştiinţă care studiază impactul ecologic al hipopotamilor spun că animalele ar putea afecta ecosistemul local în mai multe moduri: de la strămutarea speciilor indigene deja ameninţate cu dispariţia, cum ar fi lamantinul, până la modificarea compoziţiei chimice a cursurilor de apă, ceea ce ar putea pune în pericol pescuitul - deşi alte studii sugerează că ar putea ajuta mediul înconjurător.