Guvernul va putea emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare - Președintele Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 24 decembrie, legea privind abilitarea guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, precum şi legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2022.

Dec 24, 2021 - 13:37
Urmărește-ne peGoogle news
Guvernul va putea emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare - Președintele Iohannis a promulgat legea
Foto: Presidency.ro

Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, pe perioada vacanţei parlamentare, dă posibilitatea Executivului de a reglementa în domenii care nu fac obiectul legilor organice, până la reluarea lucrărilor Parlamentulu, în prima sesiune din 2022, care va începe în luna februarie.

Potrivit proiectului, domeniile de reglementare pentru care Guvernul este abilitat să emită ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare sunt: finanţe, economie şi energie, dezvoltare, lucrări publice şi administraţie, afaceri interne, agricultură şi dezvoltare rurală, mediu şi păduri, transporturi şi infrastructură, sănătate, cercetare, cultură, tineret şi sport, fonduri europene, precum şi prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Potrivit Ziare.com, preşedintele a promulgat şi legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2022.

Parlamentul a adoptat, miercuri, în ultima zi de sesiune, proiectul bugetului de stat pe 2022.

Coaliţia de guvernare ar fi vrut, iniţial, să convoace şi o sesiune extraordinară, între Crăciun şi Revelion, pentru a adopta proiectul certificatului verde, însă nu s-a ajuns la un consens pe forma acestei legi.