Greșeală sau furt? - Cum au ajuns mai mulți români să fie amendați de poliția bulgară, deși au plătit pentru vignetă

În apropierea sezonului estival, turiștii români care tranzitează Bulgaria au uneori parte de surprize neplăcute și îi avertizează pe cei care călătoresc prin această țară, așa încât să nu aibă parte de experiențe similare.

Urmărește-ne peGoogle news
Greșeală sau furt? - Cum au ajuns mai mulți români să fie amendați de poliția bulgară, deși au plătit pentru vignetă
Foto: Poliția de Frontieră/ imagine cu caracter ilustrativ

Este cazul unei familii care deși a achiziționat vigneta, a avut de plătit și o amendă, pentru că numărul mașinii era scris greșit. Aceștia au fost taxați cu 36 de euro din cauza unei cifre care nu se regăsea în numărul de înmatriculare al mașinii, după cum au relatat într-o postare pe pagina Forum Grecia, de pe Facebook:

"Mare atenție dacă tranzitați Bulgaria!

Să verificați dacă numarul de inmatriculare al mașinii este scris corect pe vigneta. Tocmai am luat amendă 36 euro pentru că cel de la ghiseul unde am platit vigneta a gresit o cifra din nr de inmatriculare și am fost surprinși de camere fără vigneta. Nimeni nu a fost tras la răspundere.. au dat din umeri când le-am arătat că a fost greșeala lor."

În comentarii, mai multe persoane relatează situații similare:

"Am pățit!!! Au scris un "P" în loc de "R". Greșeala mea e că nu am verificat chitanța! Noroc că am prins un tânăr la Bgtoll care știa engleză și ne-a dat drumul fără amendă, că nu aveau ei cum să încaseze cash, evident cu promisiunea să facem alta la prima benzinărie, că și așa nu ai cum ieși din țară! Și uite cum am mai plătit noi o dată!"

"Personal am pățit-o în ideea în care am plătit la 3 mașini, iar la una dintre mașini nu a ieșit o literă. Ceea ce acum nu mi se pare normal să-ți iasă o vignetă cu nr incomplet. Am înțeles că așa mai fac și ei un ban la buget.Te prinzi bine, nu, plătești. Așa că mare grijă! Gândiți-vă că altor persoane le-au fost luate plăcuțele de înmatriculare fiindcă nu au avut card să plătească cu cardul amendă."

"La fel am pățit și eu, a scris greșit o literă, norocul a fost că am verificat, însă când m-am urcat în mașină și deja era prea târziu a trebuit să plătesc încă o dată."

Unii sugerează că așa zisele greșeli sunt intenționate:

"Este strict părerea mea: se greşeşte intenționat. Să vă explic, în vara 2021 online cumpărată, înainte de a da ok, totul bine si frumos, după au eliminat jumătate din nr. de înmatriculare. Au lăsat doar cifre fără litere.

Pe 1 aprilie 2022 la Peco în Kulata au trecut nr.de înmatriculare Ro.pe Gr. În vară au făcut sesizare la Calafat, iar acum la intrare în Kulata. De ce oare au lăsat să iasă spre România şi nu au zis nimic? Pentru a lua amenda dublu. Deci trebuie să ştim şi bulgară mai nou pentru a evita jocul lor?"

Plata online pare a fi cea mai bună variantă, după cum scriu mulți români:

"Online oameni buni! Suntem în 2022. Dacă vă e frică de carduri, luați un card prepay sau revolut. Oamenii greșesc în aglomerația din benzinării. E cu zero comision la administrația drumurilor din Bulgaria. Instant cu numărul pus de dumneavoastră."

"Cumpărați-vă vigneta online! Vă completați singuri absolut totul! Durează 3 minute! Atunci sunteți scutiți de orice neplăceri!"

"Chiar acum am trecut prin Bulgaria și am completat-o online și am plătit cu Revolut direct cu leva (15leva) o săptămână."

Câteodată apar probleme și la achiziția vignetei online:

"Anul trecut mi-a luat banii pe online fără să îmi dea pe mail vigneta. Tot la ghișeu a trebuit să o fac, apoi să mă agit cu banca să recuperez banii. Pentru mine dau pas la online, a doua oară nu mă mai complic."

"Verificarea datelor și a documentelor este de datoria șoferului. Și în România sau în orice țară te duci, trebuie să verifici corectitudinea datelor din documente."

"De pe site-ul oficial am cumpărat. Până să fac plata, nr era întreg. După plată, pe mail am primit nr de înmatriculare jumătate. Când m-au oprit au dat din umeri. E furt la drumul mare. Se bazează pe faptul că nimeni care e în tranzit, nu stă să își piardă ziua cu ei pentru câțiva euro. Dacă înmulțim cazurile, fac câteva sute de mii, dacă nu milion pe lună din chestiile astea."

"Recomand aplicația BG Toll, cumperi online în 3 minute, mereu am luat așa."

"Am cont pe BG Tool. Am acolo toate vignietele plătite, cu perioada de valabilitate și de anul trecut și de acum 2 ani!"