Gheorghe Ștefan, zis „Pinalti”, condamnat la închisoare și în dosarul fraudării Poștei Române

La nici o lună după ce a fost condamnat definitiv în dosarul Giga TV, Gheorghe Ştefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ şi patron al clubului de fotbal Ceahlăul, a fost condamnat marţi, 12 octombrie, de Tribunalul Bucureşti la 4 ani şi 9 luni de închisoare, pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor în dosarul privind fraudarea Companiei Naţionale Poşta Română. Potrivit Libertatea.ro, sentința de azi, însă, nu este definitivă.

Oct 12, 2021 - 20:22
Urmărește-ne peGoogle news
Gheorghe Ștefan, zis „Pinalti”, condamnat la închisoare și în dosarul fraudării Poștei Române

În mai 2017, Gheorghe Ştefan a primit în acest dosar, tot la Tribunalul Bucureşti, o condamnare de 8 ani de închisoare, însă Curtea de Apel Bucureşti a anulat sentinţa şi a dispus rejudecarea cazului.

Gheorghe Ştefan a fost condamnat la 4 ani pentru trafic de influenţă şi 3 ani şi 6 luni pentru spălarea banilor, fiind achitat pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Instanţa a constatat că aceste pedepse sunt complementare cu alte condamnări definitive primite de Gheorghe Ştefan în mai multe dosare penale, rezultând o pedeapsă finală de 4 ani şi 9 luni închisoare.

Din această pedeapsă se vor scădea perioadele petrecute anterior de fostul primar în arest preventiv sau penitenciar, respectiv 29 octombrie 2014 – 19 iunie 2015, 3 octombrie 2016 – 20 septembrie 2017 şi 29 iunie 2018 – 15 noiembrie 2018.

  • În 2016, Ghoerghe Ștefan a fost condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul Microsoft;
  • În 2017, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul finanțării ilegale a PDL;
  • În 2018, a fost condamnat definitiv la 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare într-un dosar de spălare de bani și acte incompatibile cu funcția  
  • În 2021, a fost condamnat la 4 ani și 6 luni, în dosarul Giga TV

În acelaşi dosar, Florin Aurelian Ciobotaru, fost director general adjunct al Poştei, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, iar Cosmin Dragoş Mihăilescu a primit 4 ani şi 6 luni.

Fostul director general al Poştei Române Dan Mihai Toader şi oamenii de afaceri Marian Constantinof şi Emmanouil Sorillos au fost achitaţi.

Pe latură civilă, instanţa a dispus ca Florin Aurelian Ciobotaru şi Cosmin Dragoş Mihăilescu să plătească Poştei Române suma de 1.396.938 de euro.

Totodată, judecătorii au constatat că Gheorghe Ştefan a depus suma de 582.663 de lei reprezentând partea sa de prejudiciu, în plus, fiindu-i confiscate sumele de 35.306 euro şi 422.138 de lei.

Tribunalul a lăsat nesoluţionată latura civilă cu inculpaţii achitaţi în acest dosar, însă a menţinut sechestrul pe bunurile acestora.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Sursa: Libertatea.ro