Germania va ajusta Codul Fiscal, pentru a păstra puterea de cumpărare a populației

Germania intenţionează să ajusteze Codul fiscal astfel încât majorările salariale, destinate să compenseze pentru inflaţia crescută, să nu aducă angajaţii într-o categorie superioară de impozitare, a declarat ministrul german al Finanţelor, Christian Lindner.

Apr 4, 2022 - 11:12
Apr 4, 2022 - 11:51
Urmărește-ne peGoogle news
Germania va ajusta Codul Fiscal, pentru a păstra puterea de cumpărare a populației
Foto: StockSnap/imagine cu caracter ilustrativ
„Ne vom adapta sistemul de taxe", pentru a ţine cont de nivelul mare de creştere a preţurilor de consum, a spus Christian Lindner într-un interviu publicat duminică în cotidianul Bild am Sonntag, citat de Adevărul.ro. "Creşterea salariilor nu trebuie luată oamenilor prin taxe, mai ales că ei pierd din puterea de cumpărare din cauza inflaţiei actuale", a mai spus Lindner.
 
În luna martie, rata inflaţiei în Germania a atins maximumul istoric, pe măsură ce blocajele apărute de-a lungul lanţurilor de aprovizionare au fost agravate de explozia preţurilor la energiei în urma războiului din Ucraina. Guvernul de la Berlin a decis să demareze primul pas dintr-un plan de urgenţă destinat să răspundă livrărilor limitate de energie, pe fondul îngrijorărilor că Rusia ar putea să stopeze livrările de gaze naturale.
 
Pentru a ajuta consumatorii şi companiile să facă faţă costurilor mai mari, luna trecută Guvernul de la Berlin a anunţat un pachet de măsuri de sprijin în valoare de aproximativ 17 miliarde de euro, care include o reducere temporară a preţului carburanţilor, o plată unică pentru gospodării şi subvenţionarea transportului public.
 
În interviul pentru Bild am Sonntag, Christian Lindner a declarat că el se opune stopării importurilor de petrol şi gaze din Rusia pentru că asta ar avea consecinţe economice "dramatice" pentru Germania. Lindner a mai spus că el şi colegii săi din guvern ar trebui să discute "toate opţiunile" pentru "a reduce dependenţa de combustibilii fosili din Rusia, inclusiv prelungirea duratei de funcţionare a centralelor nucleare şi extragerea de petrol şi gaze din Marea Nordului”.