George Simion, ales preşedinte al AUR, în cadrul Congresului extraordinar al partidului - Cine va fi candidatul pentru funcția de președinte al României

Delegaţii la Congresul extraordinar al AUR l-au ales, duminică, pe George Simion ca preşedinte al partidului. La şedința care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului au participat aproape 900 de delegați cu drept de vot.

Urmărește-ne peGoogle news
George Simion, ales preşedinte al AUR, în cadrul Congresului extraordinar al partidului - Cine va fi candidatul pentru funcția de președinte al României
Foto: George Simion/ Facebook

George Simion a fost ales preşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), el primind 784 de voturi la congresul partidului de duminică, 27 martie.

Contracandidatul lui Simion, Dănuţ Aelenei a fost votat de către 38 dintre delegaţi.

Potrivit rezultatelor anunţate în urma scrutinului intern, la Congresul AUR au fost distribuite 832 de buletine de vot, tot atâtea regăsindu-se în urne. În urma numărării buletinelor, s-a constatat că 822 voturi au fost valabil exprimate, 10 voturi fiind nule.

George Simion a primit 784 de voturi, în timp ce Dănuţ Aelenei a avut 38 de voturi.

După anunţarea rezultatului votului, Simion a anunţat că îşi propune „debarcarea” preşedintelui Klaus Iohannis până la sfârşitul lunii mai, în urma campaniei declanşate de partid.

Simion a făcut referire, în discursul de final, şi la ceea ce a numit „războiul româno-român” care are loc „în interiorul ţării” şi despre care spune că „trebuie oprit de urgenţă”; arătând că este nevoie de o reconciliere naţională, dar nu cu cei care au „furat” România.

În cadrul congresului AUR formaţiunea a decis, cu trei abţineri şi niciun vot contra, absorbţia a două formaţiuni politice locale: Partidul Acţiunea Naţională Alba şi Partidul Iniţiativa Otopeniul nostru.

​Candidatul AUR la prezidențiale va fi ales în urma unor alegeri preliminare, la care sunt invitați să participe toți românii, a anunțat duminică, George Simion.

Cei care doresc se pot înscrie până în mai, moment din care vor începe o serie de dezbateri programate să dureze până anul viitor.

Candidatul AUR la prezidențiale va fi ales de toți românii, din rândul celor care se înscriu la alegerile preliminare. Acest om nu trebuie să fie neapărat membru de partid. Bineînțeles că ne-ar onora ca din sânul nostru să dăm președintele. (...) Începând cu 16 mai vă propun să incepem seria de dezbateri prezidențiale cu cei care doresc să se înscrie în această competiție”, a declarat Simion.

​El a precizat că „în turul doi, candidatul susținut de AUR trebuie să fie candidatul care are cele mai mari șanse să ocupe fotoliul de la Cotroceni”.

Decizia a fost validată de Congresul AUR.