Fostul senator Dan Manoliu, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a accidentat mortal un biciclist

Ex-senatorul PSD Dan Manoliu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în urma unui accident rutier în care un biciclist a fost ucis. Decizia nu este însă definitivă, urmând a se judeca calea de atac.

Feb 7, 2022 - 18:10
Urmărește-ne peGoogle news
Fostul senator Dan Manoliu, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a accidentat mortal un biciclist
Foto: Dan Manoliu

Accidentul a avut loc în anul 2015, pe când Dan Manoliu era vicepreședintele Consiliului Judeţean Neamţ și conducea o mașină a instituției. Luni a fost condamnat de magistrații Curții de Casație la doi ani de închisoare, cu suspendare. Asiguratorul RCA are de plătit despăgubiri familiei victimei în valoare de 160.000 de euro, notează Știrile ProTV.

Mai mult, instanţa a impus ca Manoliu să stea doi ani sub supraveghere, perioadă în care trebuie să presteze 60 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Municipiului Roman.

De asemenea, judecătorii au dispus prelevarea de probe biologice de la Manoliu în vederea determinării profilului genetic şi înscrierii în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Pe latură civilă, magistraţii au decis ca Allianz-Ţiriac Asigurări SA să plătească daune morale rudelor bărbatului mort în urma accidentului, suma totală ridicându-se la 160.000 euro către cinci părţi civile constituite în proces.

Decizia instanței nu este definitivă.

Pe 21 decembrie 2015, Dan Manoliu, la acea vreme vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, conducea mașina instituției, iar la un moment dat, a pătruns pe contrasens şi a accidentat mortal un biciclist de 58 de ani, la intrarea în localitatea Baratca, pe drumul naţional dintre Piatra Neamţ şi Roman. Maşina a rupt apoi un gard şi s-a oprit într-o fântână din curtea unei gospodării.

Bărbatul de 58 de ani a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, unde a decedat la scurt timp.

Dan Manoliu susţine că nu îşi aduce aminte cum s-a produs tragedia, deoarece şi-a pierdut cunoştinţa înainte de accident.

„Nu ştiu cum s-a întâmplat, brusc mi s-a tăiat filmul, cum se spune. A fost fie un puseu de tensiune, fie o cădere de calciu, pentru că nu îmi aduc aminte absolut nimic. M-am trezit după producerea accidentului”, declara atunci Dan Manoliu.

Ancheta procurorilor în acest caz a durat patru ani. Dosarul a fost deschis de procurorii din Neamţ, mutat apoi la Parchetul General, după ce Dan Manoliu a fost ales, în 2016, senator PSD de Neamţ.

Dan Manoliu a fost trimis în judecată în noiembrie 2019 pentru ucidere din culpă, iar o primă decizie în instanţă a venit după doi ani.

Sursa: Știrile ProTV