Fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări din Suceava acuză că i s-au încălcat drepturile în anchetele procurorilor

Fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, cercetat sau trimis în judecată în mai multe dosare de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, acuză că i s-au încălcat drepturile cu ocazia anchetelor.

Sep 10, 2021 - 11:18
Urmărește-ne peGoogle news
Fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări din Suceava acuză că i s-au încălcat drepturile în anchetele procurorilor

Comisarul-șef Radu Obreja susține că s-au comis zeci de abuzuri în ceea ce-l privește și că se va apăra în instanțele de judecată. Acesta a fost arestat la finalul anului trecut, iar între timp a fost trimis în judecată în două dosare, în timp ce un al treilea, privind fabrica de permise de la Suceava este încă în lucru.

Ofițerul îi acuză pe procurorii DNA că la percheziția domiciliară din noiembrie 2020 au ridicat banii soacrei, care erau păstrați într-o batistă. Comisarul-șef Radu Obreja susține că banii au fost restituiți după multe insistențe, nu și o serie de documente aparținând soacrei și care nu au nici o legătură cu dosarele în care este cercetat.

În ceea ce privește sumele imense de bani ridicate cu ocazia perchezițiilor, fostul șef de la Permise și Înmatriculări nu a dat un răspuns concret și a precizat că treaba procurorilor este să probeze acuzațiile nu să regizeze spectacole media.

Obreja a negat că ar fi vreo legătură între numărul mare de accidente rutiere din județul Suceava și eliberarea unor permise în mod abuziv, menționând că nici o instituție a statului nu a putut proba acest aspect.

Fostul șef de la Permise și Înmatriculări este judecat alături de fostul șef al Serviciului de Protecție Internă din MAI, colonelul Florin Timu.

Potrivit EuropaFM, aici este acuzat că a dat mită pentru a primi informații secrete care l-au ajutat să scape de o eventuală răspundere penală. Radu Obreja mai este trimis în judecată și într-un dosar în care ar fi oferit mită unui ofițer de la Serviciul Județean Anticorupție, cu același scop de a fi protejat.