Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, contestă în instanță măsura demiterii sale în urma incendiului de pe secția de ATI, în care au murit șapte pacienți

Stela Halichidis a fost demisă după câteva zile de la incendiul izbucnit în Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, unitate medicală pe care o conducea din anul 2009.

Noi 11, 2021 - 10:53
Urmărește-ne peGoogle news
Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, contestă în instanță măsura demiterii sale în urma incendiului de pe secția de ATI, în care au murit șapte pacienți

Prin Dispoziţia nr. 5199/04.10.2021 a încetat contractul de management nr. 94762/08.06.2018 al managerului Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis.   

Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrată solicitarea acestia ca instanţa să anuleze actul administrativ (dispoziţia 5199). Procesul îl are ca pârât pe Vergil Chiţac, primarul Constanţei.  

Demiterea lui Halichidis a fost cerută de premierul Florin Cîţu primarului Vergil Chiţac chiar în ziua în care şapte pacienţi au murit din cauza unui incendiu izbucnit în Secţia ATI. Aceasta era în funcţie din 2009. Consiliul de Administraţie a spitalului s-a întrunit în seara de vineri, 1 octombrie, luând decizia de a o demite pe Halichidis, după câteva zile a fost emisă şi decizia de încetare a contractului de management.  

Este nevoie de un alt manager la spital“, au căzut de acord factorii de decizie. Primarul Vergil Chiţac a înştiinţat, în consecinţă, departamentul de Resurse Umane, pentru a declanşa procedura cerută de lege.   

Unul dintre motivele pentru care premierul a solicitat acest lucru este faptul că de ani de zile Spitalul funcţiona fără autorizaţie la incendiu şi nici nu a făcut demersuri pentru a o obţine, deşi acest lucru era necesar.

Ulterior, potrivit Adevărul.ro, au apărut documente prin care Spitalul solicita fonduri pentru a achiziţiona sisteme de detectare a fumului, dar primăria a refuzat finanţarea.