Fostul inspector ANAF, prins în flagrant în timp ce primea 100000 de euro mită, a fost trimis în judecată

Procurorii DNA - Secția de combatere a corupției au trimis-o în judecată pe Georgiana Popa, fost inspector în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală București, pentru infracțiunea de trafic de influență. Inculpata se află în arest la domiciliu.

Urmărește-ne peGoogle news
Fostul inspector ANAF, prins în flagrant în timp ce primea 100000 de euro mită, a fost trimis în judecată
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit rechizitoriului DNA, în luna martie a acestui an, "inculpata Popa Georgiana ar fi pretins, în mod repetat, de la un fost director în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală (martor în cauză) suma de 100.000 euro, despre care susținea că o va remite unui procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție asupra căruia a lăsat să se creadă că are influență. În schimbul banilor, presupusul procuror ar fi trebuit să dispună o soluție favorabilă martorului într-o eventuală cauză penală în care acesta ar fi fost cercetat".

Pe 29 martie 2022, Georgiana Popa a fost prinsă în flagrant delict în timp ce primea cei 100.000 de euro pretinși și a fost reținută. Mai târziu, a primit arest la domiciliu din parte instanței.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.