„Fost șef al Politiei Rutiere Române, caut loc de muncă” - Acuzat de trafic de influență și achitat de Curtea de Apel București, Lucian Diniță spune că nimeni nu vrea să-l angajeze

Fostul şef al Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, își caută job. El a fost demis din funcție din cauza unui subaltern care ar fi condus 20 de ani fără permis.

Sep 17, 2021 - 10:54
Urmărește-ne peGoogle news
„Fost șef al Politiei Rutiere Române, caut loc de muncă” - Acuzat de trafic de influență și achitat de Curtea de Apel București, Lucian Diniță spune că nimeni nu vrea să-l angajeze

Acum, fostul polițist se plânge că nu vrea nimeni să-l angajeze.

Caut loc de muncă

Background: fost șef al Politiei Rutiere Române

17 ani reprezentantul României la Grupul de lucru siguranță rutieră al ONU, BRUXELLES ȘI FORUMUL SALZBURG

Caracterizare: corectitudine, cinste, obiectivitate, capacitate de lucru în echipă, manageriat, flexibilitate, capacitate de lucru extra-time, disponibilitate, cunoștinte în toate domeniile sociale,

Limbi străine: engleza, franceza avansat, italiana și germana începator că n-am exersat

Pentru alte informații stau la dispoziție”, scrie Lucian Diniță pe pagina sa de Facebook.

Lucian Diniţă a fost demis, în 2014, de la conducerea Direcţiei Poliţiei Rutiere din cadrul IGPR, în urma scandalului privind unul dintre polițiștii săi din subordine și a fost trimis pe funcția de adjunct al șefului Brigăzii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B.

Atunci, inspectorul general al Poliției Române, Petre Tobă, a dispus cercetarea lui Diniță în dosarul în care un subaltern al său, Augustin Căpâlnaș a fost descoperit conducând fără permis de conducere. Se pare că existau informații care aratau că ar fi existat nereguli penale privind promovarea lui Căpâlnaș în structurile Poliției Române.

Tot atunci, Tobă a cerut cercetarea disciplinară a lui Lucian Diniță și a trei subalterni ai săi Costin Tătuc, şeful Poliţiei Autostrăzi, Carol Vârnă, şi Paul Toma, de la Direcţia Rutieră din Poliţia Română.

În luna iunie 2015, Lucian Diniță a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar privind traficul de influență. Fosul șef de la Direcția Rutieră era acuzat că ar fi primit un miel, doi curcani și 5 kg de păstrăvi după ce ar fi ajutat un șofer să-și primească mai repede înapoi permisul de conducere.

A fost achitat, în februarie 2019, definitiv, de Curtea de Apel București. Două luni mai târziu a fost numit consilierul lui Carmen Dan, la Ministerul de Interne.

Sursa: Ziare.com