Florin Cîțu va fi noul președinte al Senatului

Liderul PNL Florin Cîțu va primi șefia Senatului, după ce a fost sacrificat de președintele Klaus Iohannis, susțin surse liberale citate de Ziare.com. La Camera Deputaților, noul președinte ar putea fi Kelemen Hunor. Dacă liderul UDMR va continua ca vicepremier, favoriți pentru a treia funcție în stat ar fi liberalii Raluca Turcan, Florin Roman și Robert Sighiartău.

Florin Cîțu va fi noul președinte al Senatului

Florin Cîțu s-a reorientat către șefia Senatului după ce conducerea liberalilor a decis să-l susțină pe generalul Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. Anunțul a fost făcut chiar de către președintele PNL Florin Cîțu, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis.

PNL l-a propus pe ministrul Apărării Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, într-un guvern minoritar, alături de partenerii de la UDMR. În acest moment mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid, un guvern care să gestioneze această situație. PNL e partidul care arată maturitate și responsabilitate și își asumă guvernarea în acest moment dificil”, a declarat liderul PNL.

Potrivit Ziare.com, care citează surse politice, președintele Klaus Iohannis le-a cerut liderilor PNL să-l propună pe Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru, în condițiile în care Florin Cîțu nu poate strânge o majoritate parlamentară.

Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a transmis, potrivit Ziare.com: Nu se poate, Florine!”, iar discuția a fost închisă.